miodrag zarkovicИстог дана када је пред Вишим судом у Београду одржано суђење председнику „СНП Наши“ Ивану Ивановићу због наводне расне и друге дискриминације, један утицајни београдски колумниста објавио је чланак у којем тврди следеће:

– да Срби на 24. март, датум почетка НАТО агресије, чекају „читаву годину како би изразили своје незадовољство светом“;

– да су Срби као колектив „у свој генетски код унели идеју светске завере“;

– да је „српски комплекс жртве“ последица „комплекса супериорности без реализације“;

– да „бојећи се себе користимо тај датум како би ритуално понављајући свој анти-НАТО завет извршили прочишћење својих грешних мисли о томе да ћемо некада постати пунолетни становници Света“;

– да је „мржња коју просечни Србин гаји према ЕУ подсвесни страх од сопствене одговорности“;

– да је „љубав коју гаји према Путину подсвесна жеља да задржи право на тутора“;

– да Срби преувеличавају своја страдања, која су ништавна наспрам јапанских: „Радикативност која је нама остала као последица НАТО бомби, равна је оној коју примимо кад нам зубар сними умњак у поређењу са зрачењем коме су била изложена јапанска деца“;

– да су Срби „задушне бабе нарикаче“ које би од Јапанаца могле да науче како се постаје „самурај који пораз претвара у победу“…

И тако даље. Уопште, у целом том чланку, насловљеном „Србија – земља излазећег Сунца“, Србима се спочитава што превише значаја придају неправдама које су им нанете, уместо да се угледају на Јапанце, који су „искористили фанатичну марљивост својих људи и дигли се из пепела“. (Наравно, згодно је изостављено то да су Јапанци, чији пример би требало да следимо, први напали САД, што Србија није урадила нити једној чланици НАТО-а, тако да је цело поређење Срба и Јапанаца и њиховог односа према претрпљеном разарању мало неукусно.)

Када су „Наши“ марта прошле године објавили чувени списак са тридесетак јавних личности за које сматрају да свесно раде против Срба и Србије, јавни тужилац је подигао оптужницу, која је и исходовала текућим судским поступком. Шта мислите, да ли ће исти тужилац исто то урадити и са писцем препричане колумне, који је тим писанијем успео да извређа цео српски народ, а нарочито оне који су у НАТО агресији претрпели ненадокнадиве губитке?

Питање је реторичко. Дабоме да неће. Зато што би и јавни тужилац комотно могао да се нађе на каквом списку противсрпских делатника.

Иначе, колумниста о којем је реч зове се Небојша Крстић. И он се налази на списку „Наших“. Лекар је по струци, али је познат по томе што је некада певушио у „Идолима“, па онда идола видео у Борису Тадићу којем је био чак и саветник, а данас идола препознаје у Александру Вучићу, коме је сигурно омиљени „опозиционар“. Колумна му је изворно објављена у дневном листу „Наше новине“, а уобичајено је пренета и на сајту Б92.

Иначе је Крстић, у време кад је саветовао Тадића, с њиме ишао на обележавање „геноцида“ у Сребреници. Само, никада му није пало на памет да муслимани из БиХ посаветује да се ману „нарикања“ и угледају се на Јапанце. На Крстићевом списку увек се и једино налазе – само Срби.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на СНП Небојша

* Обавезна поља