voja zaneticПоштовани Кабинету у оснивању, Овим путем достављамо списак преосталих лица који су били испред зграде Владе а нису примљени на састанак код Мандатара за састав нове Владе.

Овим путем достављамо списак преосталих лица који су били испред зграде Владе а нису примљени на састанак код Мандатара за састав нове Владе. На списку се налазе лица која нису стигла на ред, лица која су ту била неким другим поводом и лица које смо удаљили са овог догађаја, проценивши да њихов састанак са Мандатаром не би допринео укупној замисли ове манифестације.

1. Неидентификовани грађанин са жутом патком од неидентификованог материјала: он је удаљен јер код себе није имао никакву идентификацију да је саветник у некој од страних амбасада или пак страни држављанин. Удаљавање је последица раније издате Инструкције да се само горе наведена лица могу дефинисати као легитимни носиоци жутих патака, те да се исти приликом уочавања морају дискретно фотографисати и одмах потом недискретно објавити у медијима.

2. Грађанин са вуненом навлаком преко целог лица: овај грађанин је дошао да се незадовољно пожали на неисплаћени хонорар за последњу обављену услугу. Удаљен је због могућности да му се због навлаке деси топлотни удар. Или да се деси неки други удар, а у случају да се овом лицу са изрезима на очима и устима прикључе и друга лица са сличним гардеробним детаљем и са сличном манифестацијама незадовољства.

3. Грађанин у листер оделу, са скупим сатом и веома квалитетним ципелама: ово лице, које није хтело да се легитимише (са образложењем „Знате ли ви ко сам ја?), није стигло на ред и поред високим гласом изречених захтева да му се има омогућити повољан репрограм кредита или макар неки тендер, а како му је било и обећано у неколико наврата. После удаљавања од стране обезбеђења, лице је неко време провело нервозно телефонирајући у свом аутомобилу са тамним стаклима и возачем, а потом је и аутомобил и његов садржај однела „паук“ служба.

4. Особа са чланском картом владајуће партије: ова особа заправо ни није хтела на састанак са премијером, већ је – како је изјавила – дошла да присуствује још једном пропагандном партијском скупу, јер је на свим скуповима до сада била. На објашњење обезбеђења да Мандатаров пријем грађана нема страначки нити пропагандни карактер, особа се насмејала, уз коментар „Па ваљда ја знам… Да не би правила проблеме, особа је добила сендвич, сок и дневницу путем добровољног скупљања прилога од стране осталих грађана који су чекали састанак са Мандатаром.

5. Неколико избеглица: ови страни држављани су се приликом доласка на манифестацију распитивали да ли се налазе на београдској железничкој станици и да ли се у формираном реду чека за куповину возних карата за Суботицу. Када им је од стране организатора објашњено шта је природа скупа те да, евентуално, могу лично од Мандатара да затраже азил и српско држављанство, страни држављани су великом брзином бацали свој лични пртљаг и са видним страхом на лицу вриштећи бежали у свим правцима.

6. Звезда ријалитија: Случајно пролазила па видела велики број телевизијских камера и свратила да пита да ли је то неки нови ријалити и колики је хонорар. Кад је од организатора добила објашњење о чему се ради, звезда ријалитија је ту била још неко време, гледала и потом отишла, крстећи се.

7. Група грађана: групу су чинили грађани представници странака које још увек не знају да ли су у владајућој коалицији, као и неколико лица са препорукама амбасада за министарско место. Неколико њих је донело и делове експозеа Премијера, које су лично написали да му олакшају посао. Сви су уведени у зграду Владе и смештени у за то намењену бурад у подруму. Лица су обавештена да ће се, после краће ферментације, нешто више знати о њиховој судбини.

8. Функционер опозиције: Стајао са стране и хватао белешке. На питање обезбеђења шта ради, рекао: „Скидам фору, за кад ми дођемо на власт.“ Обезбеђење се слатко насмејало.

9. Поштар: који је донео писма реакције од стране неколико светских премијера, а поводом ове манифестације. Пошто се у неким писмима, за сваки случај и чисто подсећања ради, налазе и компаративни описи послова премијера и шалтерских службеника, и поштар и писма су враћени с образложењем да прималац није ту.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Списак претеклих

* Обавезна поља