Dijana-VukomanovicБЕОГРАД- Потпредседница СПС Дијана Вукомановић изјавила је данас да не верује да је случај некадашњег шефа кабинета Ивице Дачића, Бранка Лазаревића, који је осумњичен за преношење полицијских информација припадницма нарко клана Дарка Шарића, инструментализован и намерно отворен у предизборној кампањи и да ће тиме СПС изгубити гласове бирача.

„Не верујемо да је „случај Лазаревић“ намерно отворен у кампањи. Не жалимо се на тајминг. Мислимо да случај није инструментализован, као ни да ће нама однети гласове, а донети их неком другом“, рекла је Вукомановић гостујући на Б92.

Она је додала да је то мучна тема, чији се наговештај први пут могао видети пре четири године, када је Дачић, у својству министра полиције, био у САД на састанку са представницима ФБИ.

„То постоји на насловним странама разних новина, не само таблоида и то је нешто што виси у ваздуху, а кључна је Дачићева реченица да ће бити задовољан када се коначно ухапси оптужени за шверц кокаина, његови сарадници, доушници“, рекла је Вукомановић.

Она је подвукла да се из редова СПС нико није жалио на отварање тог случаја о коме се годинама пише, и поновила да сматра да „случај није инструментализован“.

Вукомановић је подсетила и да је лидер СПС рекао да ће „на крају приче неки други требати да се забрину“.

Вукомановић је рекла и да је хапшење Шарића, интернационални подухват, а да је српска полиција интензивно сарађивала са међународним полицијским организацијама и да су остварени конкретни резултати.

„Битно је да нешто што није ни почело у овој кампањи нити ће се завршрити на дан избора, 16. марта, буде процесуирано, да институције реагују, што видимо да раде, јер је почело саслушавање“, рекла је Вукомановић.

„Што се нас тиче, не можемо да нагађамо шта ће бити откривено, не можемо да гарантујемо ни за кога, свако сноси одговорност за свој јавни рад“, рекла је Вукомановић која није желела да коментарише то што је инспектор Богдан Пушић рекао да је Лазаревић у полицији навео да га је лидер СПС упознао са Родољубом Радуловићем, односно Мишом Бананом.

Упитана да прокоментарише поређења Дачића и бившег хрватског премијера Иве Санадера, Вукомановић је рекла да Дачић није богат човек, да он „приватним и јавним животом не даје повода за ту врсту инсунуација“ и да су сви који су умешани у 24 спорне приватизације много већи кандидати за таква поређења.

Вукомановић је оценила и да су напади на социјалисте од стране појединих странака последица тога што су те партије без конкретне политике и резултата, па показују немоћ бацајући „вербалне петарде“ на СПС.

„На заласку политичке каријере они бацају те вербалме петарде, али то је знак њихове немоћи. Они покушавају да задрже бираче тако што ће евоцирати успомене на 90-е године“, рекла је Вукомановић.

Она је навела да је СПС платио цену за период 90-их година, да су функционери социјалиста процесуирани и да су одговарали пред грађанима, судовима и Хашким трибуналом.

„Али ко ће платити цену за политику што имамо листу од 24 спорне приватизације“, упитала је Вукомановић и подвукла да нико од функционера СПС није бежао из земље и од правосудног система.

Вукомановић је рекла и да ће СПС „бити кочничар неолибералних реформи које кажу да на тржишту рада треба да остају само најјачи“.

„Залажемо се да свако радно место буде сачувано по сваку цену и плаћамо цену те политике“, рекла је Вукомановић и оценила да су потребне реформе и у образовању.

На питање да ли је министар тог ресора пропустио ту прилику, Вукомановић је одговорила: „Нисмо задовољни, ја бих рекла. Генерално нисмо задовољни, могло је много брже и боље, ту заиста много мора да се ради и то је нешто кључно и у фокусу наше предизборне агенде – здравство и образовање су и даље кључни“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на СПС не размишља о Лазаревићу

* Обавезна поља