nebojsa rodicБЕОГРАД – Промоција књиге „Сребреничка подвала“ пуковника Војске Републике Српске Ратка Шкрбића, која је данас требало да буде одржана у Београду, отказана је, потврђено је Срни у Министарству одбране Србије.

У Министарству одбране Србије нису могли да саопште разлоге за отказивање промоције књиге у Дому Војске Србије.

Из невладине организације „Историјски пројекат Сребреница“, која је била организатор, саопштено је да је заказана презентација књиге пуковника Шкрбића отказана по наређењу министра одбране Србије Небојше Родића, након захтјева Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић.

Презентација је била уговорена и потврђена са управом Дома Војске Србије мјесец дана унапријед, али је удовољено јучерашњем захтјеву Фонда упућеном највишем војном руководству, наводе из „Историјског пројекта Сребреница“.

Из ове организације тврде да је дан уочи промоције потпуковник Славољуб Марковић, руководилац Медијског центра Министарства одбране Србије, саопштио аутору књиге одлуку коју је једна приватна организација раније тог дана изнудила од министра одбране.

Промоција књиге „Сребреничка подвала“ требало је да буде одржана данас у Дому Војске Србије у 18.00 часова.

„Фонд за хуманитарно право је у свом писму захтијевао од министра одбране Небојше Родића и начелника Генералштаба Љубише Диковића да онемогуће одржавање овог скупа у просторијама државних институција и да на тај начин покажу поштовање према жртвама најтежег злочина почињеног на територији бивше Југославије у ратовима деведесетих, као и да Србије поштује своје међународне обавезе“, наводе из „Историјског пројекта Сребреница“.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Срамно отказивање промоције књиге „Сребреничка подвала“

* Обавезна поља