alister-kembel04-foto-reuters_fБЕОГРАД- Алистер Кембел, саветник за медије бившег британског премијера Тонија Блера, одржао је крајем јануара предавање за све „пи-арове“ министарстава у Влади Србије, потврђено је Данасу у Немањиној 11. Како нам је речено, Кембел је био у Београду и одржао једно предавање којем су присуствовали сви запослени у министарствима који су задужени за комуникацију са медијима.

„Предавање Алистера Кембела одиграло се у оквиру програма за унапређење комуникације, како интерне, тако и екстерне“, речено је нашем листу у Влади Србије.

Одговарајући на питање о посети једног од најпознатијих и најконтровезнијих спин-доктора на свету, у Влади нам је речено да сваког месеца угосте предаваче за обуку кадра из области комуникација.

„Сваких месец дана имамо неке госте предаваче. Прошлог месеца је то био Алистер Кембел. У децембру је то био читав тим немачких стручњака за комуникације владиних институција. Током овог месеца очекујемо стручњаке из британске владе који ће држати обуку о комуникацијама у процесу придружења Европској унији“, истичу Данасови саговорници из Владе Србије.

На питање ко финансира те обуке, односно да ли се трошкови покривају из буџета Републике Србије, Данасу је речено да се пројекат финансира „из фондова Европске уније, Уједињених Арапских Емирата…“.

„Они нам то плаћају“, истичу у Влади.

Као посебно важно наши саговорници напомињу да су кадрови Владе Србије „у обавези да имају обуке из области комуникација у процесу европских интеграција“.

Подсетимо, половином прошле године у медијима су се појавиле спекулације да Влада Србије плаћа консултантске услуге овог спин-мајстора, али је он то за наш лист демантовао. Та информација се појавила истовремено са вешћу да ће Тони Блер бити саветник српског премијера Александра Вучића.

Седма сила

Домаћи медији, склони националистичкој реторици, у Кембелу виде једног од главних „непријатеља Србије“, који је водио пропагандни рат током бомбардовања 1999. Међутим, светски медији га препознају као некога ко је, током мандата Тонија Блера, имао снажан утицај на медије, владао из сенке био у сталном сукобу и напетом односу са седмом силом. ББЦ га је својевремено оптужио да је „фризирао“ премијеров извештај парламенту о ирачком оружју, уочи рата у тој држави.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Србомрзац Кембел држи предавања у Влади

* Обавезна поља