“Истина у политици мора чекати док некоме не постане потребна.

Бјeрнстјерне Бјeрнсон

 

Биће да се Вучићево обраћање нацији показало као потпуни промашај и да су ствари дотерале „цара до дувара“ када се изнебуха појавила вест да ће се шеф издајничке тзв. Српске листе, Горан Ракић, заједно са својим непосредно надређеним, Вучићевим потрчком Марком Ђурићем, у четвртак 14.09.2017., обрести у Москви где ће се састати са, како је речено, високом делегацијом Јединствене Русије.

Формула је јасна и толико пута примењена од стране корумпиране српске политичке елите. Кад се купују куће и станови, отварају рачуни у страним банкама и слично, иде се у Брисел и Вашингтон и славе западне „вредности“, а кад се изгуби подршка у народу, трчи се у Русију на допуну поверења, како би се, кад се вратиш, могло поменути име Путиново. И народ поверује. А онда опет испочетка. Ту формулу користили су понајвише Дачић, али и Тадић, Николић и сада Вучић.

Мора да Ракићу много гори под ногама код косметских Срба које је преварио и издао, када је Вучић, коме су пуна уста штедње, решио да дреши кесу и пошаље га у Москву, заједно са Ђурићем, који је преко ноћи, у српској штампи, преименован из „директора“ у „вршиоца директора“ Канцеларије за КиМ.

Видећемо ко ће их тамо примити. Некако, не бих волео да то буде функционер Јединствене Русије, Сергеј Железњак, који је већ „задужио“ српски патриотски дискурс тиме што је онако обилато и грлато помогао Вучићу у борби за председничку функцију. Али, како је он очигледно човек задужен за ове просторе то је сасвим могуће.

Но, Ракићу се, изгледа, топи путер на обријаној глави па је, немајући времена да чека повратак, том посетом почео да манипулише одмах.

„Српска листа је захвална на подршци коју добија од Путинове Јединствене Русије”(1) – изјавио је он уочи пута у Москву. Омиљена манипулативна шема српских политичких манипуланата – помињање Путина. Па, пазите даље – Ракић је најавио да ће руским колегама пренети захвалност косовских Срба због свега што су Русија и Путинова партија „до сада учиниле у међународној арени“ по питању Косова и Метохије(2), и истакао да очекује како ће Српска листа током предстојећих контаката у Москви добити недвосмислену подршку Јединствене Русије за наставак борбе за интересе српског народа и државе на КиМ, коју је добила и уочи прошлих парламентарних избора у покрајини.

Веома свесно, дакле, овај човек који се недавно заклео на верност косовском “Уставу”, положио заклетву да ће бранити територијални интегритет шиптарског Косова и стајао мирно док се свирала “косовска химна”, подршку коју је Српска листа имала на прошлим изборима претвара у подршку за “гласање Харадинају”.

На сличан начин, манипулативно, пробаће да представницима Јединствене Русије “објасни” срамну улогу Српске листе и своју у постављању злочинца Харадинаја за премијера.

Надам се да им представници Јединствене Русије неће превише веровати. Јер, они нису никакви представници интереса Срба са Космета, које су преварили лажним предизборним обећањима, већ само представници Вучићевих политичких интереса.

А то не само да није исто, већ је и супротно!

_____________________________________

 

  1. www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/vesti/rakic-srpska-lista-zahvalna-na-podrs%c2%9aci-jedinstvene-rusije/
  2. www.nspm.rs/hronika/goran-rakic-sa-djuricem-putujem-u-moskvu-sastacemo-se-sa-visokom-delegacijom-jedinstvene-rusije-zahvalicu-im-se-na-podrsci-koju-daju-srpskoj-listi.html

Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Српска листа у Москви

* Обавезна поља