stefanovicБЕОГРАД – Предложићу председнику странке Александру Вучићу и Председништву СНС да формирамо владу без Социјалистичке партије Србије, каже за „Блиц“ потпредседник СНС Небојша Стефановић.

Реагујући на изјаву Новице Тончева, посланичког кандидата СПС и председника општине Сурдулица да СПС не треба да уђе у владу, Стефановић каже да је разочаран јер је СНС у постизборном периоду била коректна и њени чланови нису давали изјаве о томе ко треба, а ко не треба да уђе у владу.

– Ово је већ трећи или четврти коментар из СПС на ову тему и зато ћу председнику и Председништву странке предложити да СНС формира владу без социјалиста. Пошто су заинтесовани да нам држе лекције, нека иду у опозицију. Србија неће пропасти без социјалиста у власти – одлучан је Стефановић.

Он каже и да ће се СНС у наредном периоду потпуно посветити економији земље. – СПС није партнер без којег не можемо да водимо Србију на прави начин- завршава потпредседник СНС.

Новица Тончев је раније данас рекао да „иде тешко време за Србију“ у ком треба да се донесу „закони који нису баш популарни“.

Како каже, још није познато хоће ли СПС ући у Владу, преноси сајт „Јужне вести“.

– Моје мишљење је да СПС не треба да буде у Влади, пошто СНС има огромну већину, Међутим, како одлуче председништво и страначки органи, ја ћу да поштујем одлуку странке – каже Тончев.

Он је, гостујући у емисији „15 минута“, рекао да ће ући у парламент и повући се са чела Општине.

Уз истицање да постоји много квалитетних људи који би заузели његову позицију коју има још од 2008. године, Тончев је рекао да тек треба да се направи договор о томе.

– Не бих ни био на листи да нећу да будем народни посланик. Бићу посланик, а у Сурдулици ћу бити председник Скупштине. Има доста квалитетних људи који би стали на чело Општине, а ја ћу и даље да је водим као председник Скупштине – рекао је Тончев.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић предлаже владу без СПС-а

* Обавезна поља