kosovo-parlamentПосланици „Скупштине Косова“ напустили су салу након прихватања нацрта о четири законска предлога, због тога што је у сали бачен сузавац. Представник Канцеларије ЕУ на Косову Самjуел Жбогар се од сузавца онесвестио.

Према писању албанских медија, сузавац је у „скупштинску“ салу бацио посланик Самоопредељења Аљбин Курти за време обраћања „посланика“ владајуће коалиције.

Посланици Фљори Бровини пружена прва помоћ. Према писању приштинске „Газете експрес“ представник Канцеларије ЕУ на Косову Самjуел Жбогар, који је присуствовао седници се онесвестио.

Пошто је у сали бачен сузавац, посланици су почели да напуштају салу, а мирис сузавца се осетио и до новинарске собе на спрату.

То се десило пошто је седница на кратко настављена, после прекида који је изазвала „опозиција“.

Председник „посланичке“ групе ДЛК премијера Исе Мустафе, Исмет Бећири, рекао је да су опозициони посланици бацили сузавац и истакао да то није демократија.

„Сузавац и меци, то су некада српска војска и полиција користили против Албанаца“, рекао је Бећири.

„Опозиција“ је од почетка радног дана покушавала да спречи наставак седнице. Прво су изашли испред стола „председавајућег“ и тако спречили говорнике да изађу за говорницу.

Када је „председник парламента“ Кадри Весељи покушао да се обрати новинарима, „посланици“ опозиције су гласно звиждали у пиштаљке и тако спречили давање изјаве.

После тога је одређена пауза, након које је седница настављена уз гласно звиждање у пиштаљке „опозиције“.

То је био трећи покушај да буде одржана седница „парламента Косова“.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Сузавац у „Парламенту Косовa“

* Обавезна поља