cvijetin-milivojevicПобедили су јер је у изборној ноћи технички ПВ дошао на ноге будућем правом ПВ да му, безусловно, понуди своје добре услуге. Постигли су фантастичан резултат, али ако их следећи ПВ не узме уза се, преостаје им једино да, изгледа комично, постану стожер парламентарне опозиције.

Победила је њихова, еврофанатична политика, али су они, као млада жртва Гојковића, зазидани у темеље Скадра на Бојани, да Србију и даље, из вечних зидина, доје „проЕУ“ млеком.

Победила је политика коју су немилосрдно погурали, поготово између два круга председничких избора 2012, и у чији су „патриотизам“ беспоговорно веровали, али су они на добром путу да нестану са актуелне сцене, вукући са собом у понор и остатак државотворне и десне политичке опције.

Победиле су „инвестиције, запошљавање, реформе“, али дојучерашњи први спин доктор Србије одлази у музичке продуценте или економисте деструкције.

Коначно је победио Ђиласа, али је, као колатералну штету, разбио и странку коју је водио осам година, а себе довео у позицију да зависи од добре воље, ако не Вучића, оно макар Чанка.

Победио је и Чанак, јер је, са „зеленом листом“, у Војводини надгорњао Пајтића.

Победио је Пастор, јер му изборни резултат гарантује да га будућа влада ни по којим параметрима не може заобићи.

Победио је и Угљанин, јер је освојио једног посланика више него прошли пут. Победио је Риза Хаљими, самим тим што је одлучио да учествује на овим изборима.

У политичком мазохизму, победили су и радикали, јер су у кампањи инаћења са својим „Јудама“ сасвим близу колективног харикирија.

Вук Драшковић, Расим Љајић, Велимир Илић и остали Карићи победили су и пре избора, оног часа кад су пресамитили Вучића да им дозволи да и надаље паразитирају на његовим плећима. И томе слично.

Државотворци и националисти теше се да је победом Вучића (и уз сувеслање Николића) Србија, ипак, остала на неком старом „патриотском“ курсу.

Евроатлантски фанатици пак више и не сумњају у то да је Вучић скроз и дефинитивно превеслао на њихову, победничку обалу.

Победио је и Берлин Ангеле Меркел, јер известилац њене Хришћанско-демократске уније за спољну политику Филип Мисфелдер, после Вучићеве победе, Београду поручује да сада мора даље да буде спроведен план преговора Србије са Косовом „који на крају треба да води до признавања Косова од стране Београда“!

Ах, да: победио је и Вучић, иако је, његовим језиком казано, заправо изгубио од Мишковића и „тајкунских странака“, јер није дохватио 50 одсто плус један глас, тј. добио је мање од половине гласова оних који су изашли на изборе, а изашло их је нешто више од половине, што значи да има подршку – једне четвртине бирача у Србији.


Извор: Данас

Коментари

Један коментар на Сви изборни победници

Оставите коментар

Оставите коментар на Сви изборни победници

* Обавезна поља