tadic arhivaБЕОГРАД – Нова демократска странка на парламентарне изборе 16. марта неће ићи са Уједињеним регионима Србије Млађана Динкића, рекао је Борис Тадић, који би требало да формира нову странку и грађански блок, објављено је на сајту листа Данас.

Тадић је, подсећа се, у среду начелно договорио тај блок са ЛСВ и странком Душана Петровића Заједно за Србију.

Динкић је раније за РТС изјавио да ће УРС на парламентарне изборе ићи или сама или са Борисом Тадићем.

Потпредседник УРС-а Бошко Ничић је претходно, после седнице Председништва, поручио да ће се за највише 24 сата знатие да ли ће та странка наступити самостално на предстојећим ванредним парламентарним изборима или ће ићи са неким у коалицију.

Ничић је рекао да УРС преговара са свима са којима се може преговарати, наводећи да су у питању странке демократске орјентације.

„Не можемо преговарати са онима који су предали изборне листе. Значи, све друге политичке опције демократске оријентације. Наравно, не преговарамо са СРС, ДСС, Дверима“, рекао је Ничић.

На питање да ли то значи да преговарају и са ДС и са блоком странака окупљеним око Бориса Тадића Ничић је одговорио: „Рекао сам са свима“.

Упитан да ли је УРС-у ближа ДС или блок око Тадића, Ничић је рекао да на Председништву није било речи о томе ко је прихватљивији.

„Ово су избори за Скупштину која ће мењати Устав. Са свима који као УРС, виде другачију Србију кроз уставне промене, за нас су прихватљиви да са њима правимо савезе и договоре“, рекао је Ничић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић без коалиције са Динкићем

* Обавезна поља