tadic-dacic-600x300БЕОГРАД – Дачић никада не преузима одговорност за своје грешке и говори неистине, јуче је за „Блиц“ изјавио бивши председник Србије Борис Тадић. Он је тако реаговао на изјаву шефа дипломатије који је Тадића и владу Мирка Цветковића прозвао да су фаворизовали немачку „Штаду“ науштрб „Галенике“.

– Неодговорно је да Ивица Дачић данас као министар спољних послова износи неистине о повлашћеном положају немачких инвеститора отварајући потенцијалне проблеме с другим земљама које су такође улагале у српску фармацеутску индустрију – истиче Тадић.

Афера „Галеника“, због које је позван врх СПС Ивица Дачић и Бранко Ружић да у својству сведока дају изјаве, почела је да поприма и политичку димензију. Дачић је у изјави за „Блиц“ рекао да није давао изјаву као лидер странке која је водила „Галенику“, већ као члан тадашње владе.

Он каже да је приликом давања изјаве тужиоца интересовало да ли је направљен политички договор у тренутку слома српске фармацеутске индустрије јер је „утврђена аномалија у решавању проблема“.

Та аномалија је, према речима Дачића, тренутак када је „Галеника“ повукла менице, „Хемофарм“ се није држао договора, а немачка „Штада“ је наплатила потраживања док је „Галеника“ остала кратких рукава. Дачић је рекао да је власник немачке „Штаде“ долазио код Тадића и жалио се да ће напустити земљу.

У изјави за „Блиц“ Тадић каже да је као председник републике био само делимично упућен у ситуацију, и то у делу у којем је то могло да изазове спољнополитичке проблеме због дугова страним инвеститорима.

– Цветковићева влада, чији је Дачић био потпредседник, ми је увек износила принципијелан став да су исти услови пословања за све домаће и стране произвођаче лекова у Србији, што важи и за измиривање дугова – наглашава Тадић и додаје да Дачић макијавелистички окривљује друге за сопствене промашаје – поручује Тадић.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић – Дачић говори неистине о Галеници

* Обавезна поља