tadicБЕОГРАД — Почасни председник ДС Борис Тадић изјавио да је спреман да поново стане на чело странке и да очекује да ГО на седници искаже неповерење лидеру Драгану Ђиласу.

„Спреман да обављам дужност председника Демократске странке ако ме кандидују“, рекао је Тадић, некадашњи председник ДС-а и бивши председник Србије и истакао да се никада није залагао за коалицију ДС-а и Српске напредне странке.

Тадић је Радио-телевизији Србије рекао да је скоро 60 страначких одбора и 1.500 чланова покренуло иницијативу за смену Ђиласа због лоших изборних резултата и да је он (Тадић) спреман да стане иза тих људи ако га кандидују за новог председника ДС-а.

У случају да Главни одбор ДС-а на сутрашњој седници у Новом Саду не усвоји извештај Драгана Ђиласа о раду у протекла три месеца, покреће се процедура избора новог руководства, рекао је Тадић, некадашњи председник Србије и ДС-а.

На констатацију да он очекује да Главни одбор ДС-а не усвоји Ђиласов извештај, Тадић је одговорио: „Тако је“.

Тадић је рекао да постоји опасност да ДС понови лоше резултате и на изборима за Скупштину града Београда и на ванредним парламентарним изборима за које је казао да ће бити расписани.

С друге стране,потпредседник ДС Дејан Николић изјави је да Иницијативу за јединствену ДС коју је покренуо заменик председника ДС Бојан Пајтић потписима је подржало скоро 2/3 чланова ГО ДС, односно 294 члана од њих 481.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић очекује смену Ђиласа

* Обавезна поља