Telepromter banerКако Телепромптер.рс ексклузивно сазнаје, Војнобезбедносна агенција наместила је гостовање Мирослава Лазанског у емисији “Да. Можда. Не” на РТС-у како би бранио ставове министра одбране Братислава Гашића. Како каже наш извор, Лазански је уцењен због сина.

Према речима нашег извора, који је раније био високи чиновник Војске Србије, гостовање војног коментатора, Мирослава Лазанског, у јучерашњој емисји “Да. Можда. Не” на јавном сервису, било је намештено. Он додаје да гостовање Лазанског поводом пада хеликоптера уопште није било планирано те вечери.

– Лазански није био планиран у емисији Оље Ковачевић, већ је преко в.д. директора РТС направљен притисак да и он гостује. Основни задатак му је био да омета госте и демантује разне чињенице. Међутим, занимљиво је било да је непосредно пре емисије био на припреми у Војнобезбедносној агенцији, каже извор Телепромптер.рс близак Војсци Србије.

Он још напомиње да је Лазански до РТС-а допремљен службеним аутомобилом Војнобезбедносне агенције.

Зашто се толико пажње посвећује једном обичном војном коментатору листа “Политика”?

Како каже наш извор, Лазански је дугогодишње сарадник ВБА. Иако је у више наврата износио војне тајне преко својих колумни у листу “Политика”, због веза са ВБА никада није ухапшен.

– Лазански је требало да буде ухапшен још раније јер је својевремено у “Политици” објавио да војни авиони не могу да полете због акумулатора. Својевремено је на исти начин објавио и да авијација има проблем и са набавком гума за авионе, каже наш извор.

Извор Телепромптер.рс био је додатно изненађен када је током јучерашње емисије на РТС-у Лазански изнео податак да је пуковник у пензији Горана Јевтовића одговоран за нестанак 27 докумената за време раздужења и пензионисања.

– Међутим, то му није било доста већ је одмах потом пуковника оптужио и да је “плаву кесу докумената из своје касе проследио у Хаг”. Нечувен је начин на који Лазански долази до таквих података чак и да су тачни, додаје наш извор.

Мирослав Лазански, син Александар и генерал Диковић

Како бисмо боље разумели зашто ВБА и министар Гашић подржавају Лазанског, уместо да га хапсе, битно је изнети чињеницу да је Лазанкси на неки начин уцењен човек због сина Александра.

– Лазански се не хапси између осталог јер му је тадашњи државни секретар Зоран Јефтић пашеног, а као сарадник ВБА има и кредибилитет у систему одбране. Син Александар му на пријему у Школу резервних официра није прошао улазне тестове што се на Војној академији може проверити. На инсистирање кабинета бившег министра одбране, Небојше Родића, он је ипак примљен. Сада му је син стално запослен у Yугоимпорт СДПР као библиотекар у њиховој библиотеци. Гашић сада тражи противуслугу, а Лазански продаје и оно мало части и интегритета што му је преостало. Појављује се у свакој емисији која говори о хеликоптерској несрећи и покушава ублажити медијске нападе и спасити позицију Гашићу. Тиме отплаћује запослење сина, открива извор Телепромптер.рс.

Чак је и Генералштаб Војске Србије данас упутио демнати поводом изјаве Лазанског да пилоти Војске Србије одбијају да лете и да нису летели данас и у последња три дана.

– Обавештавамо грађане Србије да пилоти Војске Србије своје задатке извршавају редовно, да су летели и да у систему противваздухопловне одбране стално дежура пар ловачких авиона, наводи се у саопштењу Генералштаба.

Генералштаб је овим саопштењем делимично одао војну тајну, наводећи да “пар ловачких авиона стално дежура”.

Шта су нам политиканти направили од војске!


Извор: Телепромтер.рс

Оставите коментар

Оставите коментар на Телепромтер оптужује Лазанског

* Обавезна поља