Грађани ће се, уз Српску православну цркву, супротставити одлуци власти и СНС о Косову, оценили су учесници трибине у општини Стари град.

Професор Филозофског факултета у Београду Милош Ковић на трибини у сали београдске општине Стари град оценио је да је први планирани корак корекција граница. „Затим следи признање независности Косова и улазак (Косова) у Уједињене нације“, рекао је Ковић.

Он је казао да треба сачекати и „да се ситуација у свету мења“, и поздравио став СПЦ која се противи подели КиМ, затраживши поштовање Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Некадашњи министар за КиМ, професор Факултета политичких наука у Београду Слободан Самарџић је изјавио да се од 2008. па од 2012. године КиМ предају „парче по парче“, а да је све убрзано пре пет година потписивањем Бриселског споразума.

Он је оценио да се власт „превише не плаши опозиције“, али да је плаши става СПЦ поводом косовског питања.

Бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић рекао је да се Србима на КиМ „прети да морају да дођу на Вучићев митинг 9. септембра“ и да се „страх увукао у људе на тим просторима“.

Професор Филозофског факултета Слободан Антонић подсетио је да је Вучић положио председничку заклетву на Мирослављевом јеванђељу и навео да је Вучић ту заклетву „погазио“.

„Председник који погази своју заклетву престаје да буде легитимни председник“, казао је Антонић. Учесници сматрају да су „власт и СНС“ на „корак до издаје“ Косова.


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Трибина о Космету – СПЦ ће се супротставити (видео)

* Обавезна поља