Miljko-RadisavljevićБЕОГРАД – Специјални тужилац Миљко Радисављевић изјавио је за „Политику“ да је Тужилаштво за организовани криминал затражило од МУП-а да провери основаност тврдњи које је Дарко Шарић изнео на суђењу у понедељак.

„Тражио сам од МУП-а да предузме све што је потребно да провери Шарићеве наводе. Полиција треба да уради све што по закону може да обави када добије овлашћење од тужиоца, укључујући и саслушање Дарка Шарића и Родољуба Миловића”, изјавио је за наш лист Радисављевић.

Према речима тужиоца, полицији је достављена копија са прекјучерашњег главног претреса. Тужилаштво није прецизирало шта полиција треба да ради, већ је захтев постављен тако да се без ограничења провере сви Шарићеви наводи.

Суд за сада није одлучио да ли ће прихватити предлог Шарићевог адвоката Радослава Баћовића да се затражи извештај од БИА о тајном састанку на Златибору. На том сусрету, како је образложио бранилац, врх полиције и тужилаштва наводно је склопио некакву нагодбу са покојним Шарићевим сарадником Драганом Дудићем Фрицем.

Суђење је јуче настављено преслушавањем снимљених разговора Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц кокаина. Тужилац Саша Иванић указао је да су то важни докази о догађајима из 2008. и 2009. године када је група прошверцовала 1,795 тона кокаина из Аргентине у западну Европу.

Тужилац је истакао да се садржај разговора поклапа са цифрама уписаним у документацији одузетој од оптуженог Жељка Вујановића, као и са исказом сведока сарадника Драшка Вуковића. Те чињенице доказују, по ставу оптужбе, да су окривљени у то време боравили у Аргентини са циљем да набаве кокаин.

Иванић је закључио да је битан доказ и чињеница о којој је сведочио Вуковић, да је група знала да је под присмотром аргентинске полиције, истичући да у једном тренутку он изговара реченицу: „Пробаћу са првим картелом”.

Вуковић затим, додао је тужилац, наводи да је посредством својих веза, дошао до оригиналних докумената аргентинске полиције у којој се помињу телефонски бројеви српских мрежа 064 и 065, о чему је обавестио Вујановића, а овај је казао да ће обавестити брата. Подсећамо, Вујановић је брат од тетке Дарка Шарића.

Двојици чланова клана укинут притвор уз јемство од 300.000 евра

Специјални суд у Београду одлучио је јуче да, уз јемство од по 300.000 евра, укине притвор оптуженима Бобану Стојиљковићу и Марку Дабовићу. Они ће бити пуштени на слободу када суду доставе доказ да су положили јемство од 300.000 евра.

Обојица су обећали суду да ће долазити на свако суђење и да се неће крити. Дабовић је доставио адресу у Београду, док је Стојиљковић изјавио да не зна где ће тачно живети, с обзиром на то да му је током поступка већи део имовине привремено одузет.

Стојиљковић је према оптужници један од главних Шарићевих сарадника, а пред судом је тврдио да је своју велику имовину стекао поштеним радом у грађевинарству. Тако је, поред осталог, стекао и скупоцени аутомобил „бентли”, који му је одузет током поступка и додељен на коришћење саобраћајној полицији, а касније је, према писању медија, уништен у судару.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Тужилаштво тражи саслушање Шарића и Миловића

* Обавезна поља