Vladimir-DjukanovicНа питање „Политике” шта је сврха његових текстова у којима прозива поједине чланове владе из сопствене Српске напредне странке, према којима изгледа као да је Вучић окружен издајницима, народни посланик Владимир Ђукановић каже да је све што је написао било без икаквих скривених мотива. Како додаје, мислеће је биће и има свој став.

У последњем тексту на порталу „Новог Стандарда“ говорио је о „слугама странаца из СНС-а”, помињао је Кори Удовички, која није члан његове странке, али и „гомилу неостварених политичара који су данас у СНС-у”, а који су били на геј-паради у недељу и који би „за мало јачи политички утицај пристали да и сами буду трансвестити”. На примедбу да је реч о озбиљним оптужбама када је реч о Кори Удовички, каже да је није он оптужио, него да је то сам премијер рекао.

Али Кори Удовички каже да је причала са Вучићем и да је добила његову пуну подршку.

Добила је подршку за реформе које спроводи њено министарство. За оно што ради њен зет нисам сигуран баш да је добила подршку.

У тексту нисте именовали Јадранку Јоксимовић, али је дата њена фотографија са параде…

На њу уопште нисам мислио. Опрема текста је била таква. На њу и на Синишу Малог нисам мислио у овом тексту, то сам чак у својој емисији нагласио. Јадранка је министар и требало је да ту буде због теме којом се бави, а Синиша Мали зато што је градоначелник. Долазе амбасадори на то место и просто мора да се појави. Мислио сам на неке друге људе који су сами себе позвали.

Нисмо приметили још неке „виђеније” људе из СНС-а.

То су ти који са мање познатих, али свакако утицајних позиција, покушавају да се додворавају амбасадорима како би своју политичку позицију у држави обезбедили и у будућности.

Шта вам Вучић каже? Добро, рекао је јавно да вас воли, али и да мисли да претерујете. Каже ли вам некад можда да мало „прикочите”?

Он је човек који воли ту врсту отвореног размишљања и демократије. Ако ја нисам у праву ваљда ће се јавити неко да ме демантује. А сад, ако би требало сви униформно да размишљамо и да климамо главом чак и за оно са чим се не слажемо, онда – који је смисао таквог бављења политиком. Ја немам амбиције у политици, не борим се за било какву позицију и, једноставно, осећам се слободно. Политику доживљавам као частан позив у коме си данас присутан, а већ сутра може да те нема. Немам жељу да бескрајно живим од политике.

Сигурно сте видели разне коментаре у којима вас оцењују у распону од тога да сте „слободни стрелац” и у смислу „нека Ђука прича шта год прича, знамо ко је Ђука“, до тога да ниједан потез не повлачите без Вучићевог знања, жеље, налога.

Па да је то тако, да ми је Вучић наредио, ваљда би сменио те људе. Ма какви, никад у животу ми није рекао да нешто напишем, напротив, њега некад заболи глава од мене. Тако да му није баш ни пријатно ни свеједно, али ја сам такав. Претпостављам да многим западним круговима сметам због неких ставова. Ако би то реметило моју странку, или било шта у држави, па ја сам спреман сутра да будем смењен, или да ми неко каже „дај оставку”. Немам ништа против. Али нисам спреман никада у животу да радим за интересе неке друге државе, што у овој држави многи јесу, нисам спреман да клечим пред амбасадорима, што многи други јесу.

vucic-djukanovic-psislusni-uredjajiУ овим текстовима наговештавате да и у овој влади постоје људи који раде за неке друге државе. Зорана Михајловић је то говорила за ону претходну владу…

Ја сам то рекао за неке људе у странци којој припадам…

А који су у влади?

Има их у влади, али има и оних који нису, има и оних који су и на неким другим местима.

То су озбиљне оптужбе. Особа која са одређене државне позиције ради за другу државу по Уставу и закону је издајник, је ли тако?

Овде је постало најмање афирмативно да радите за своју земљу. А некако је постало изузетно афирмативно да радите за интересе неке друге државе. То је нажалост тако.

И нема никаквих последица. Као да те ваше оптужбе нико не узима за озбиљно, па да проба то да истражи.

Ја сам то писао као неки свој лични поглед. А то ваљда не може нико да ми забрани.

Оставите коментар

Оставите коментар на У влади има оних који раде за интересе других држава

* Обавезна поља