РИМ, БЕРЛИН – Италијанска полиција је, на основу отисака прстију, утврдила да је у окршају са полицијом у Милану убијен осумњичени за напад у Берлину Анис Амри, а медији истичу да је у окршају с полицијом узвикивао „Алаху екбер”.

Италијанска агенција Анса јавила је, позивајући се на више извора истраге, да је у пуцњави у Милану убијен управо осумњичени за напад у Берлину – Анис Амри.

Анса наводи да је Амри убијен три сата после поноћи током рутинске полицијске контроле.

Полиција је Амрија тражила документа, а он је из ранца извадио пиштољ, пуцао и ранио једног полицајца.

Потом је дошло до пуцњаве и Амри је убијен, додаје италијанска агенција.

Ројтерс је претходно јавио да је у Милану убијен мушкарац за ког се верује да је осумњичени за напад на божићнем вашару у Берлину, у ком је убијено 12 особа.

Како је саопштено, италијански министар унутрашњих послова ће ускоро одржати конференцију за новинаре.

Огласила се и канцеларија немачког федералног јавног тужиоца саопштивши да су немачке власти у контакту са италијанским колегама.

Немачке власти трагају за Тунишанином Анисом Амријем, осумњичен за напад у Берлину.

Медији су раније објавили да је Амри (24) провео неко време на италијанском острву Лампедузи током 2011. године.

Агенција Анса објавила је једну фотографију из априла 2011. на којој се види Амри и још неколико дечака, његових сународника, након што су их снаге реда ухапсиле пошто су запалили једну школу у Лампедузи.

Амри је због тога осуђен на четири године затвора.

У затвору је Амри био под строгим надзором као насилник, испричао је полицијски званичник у Палерму где је Амри издржавао казну, преноси Анса.

Амри, међутим, у затвору није показивао знаке приступања џихаду, додао је званичник који је испричао да је Тунишанин био држан у самици управо да се због насилничког понашања не би мешао са другим затвореницима.

Након изласка из затвора, Амри је упућен у Калтанисету у центар за мигранте одакле су хтели да га депортују у Тунис, али та земља није хтела да га прими назад пошто је и тамо, у свом родном месту, стварао проблеме.

Форензички докази из камиона којим је на божићном вашару у Берлину усмрћено 12, а рањено скоро 50 људи, указују да је за воланом био Тунишанин Анис Амри, потврдила је портпаролка немачког савезног тужилаштва Фрауке Келер. Италијанске власти саопштиле су да су све досадашње информације о Амрију пренеле немачким властима. Према писању „Коријере дела сера” код Амрија је пронађена карта за воз те да је из Француске дошао у Италију, а да је заустављен испред железничке станице у Милану.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Убијен осумњичени за напад у Берлину

* Обавезна поља