ds-snsБЕОГРАД – Демократска странка (ДС) саопштила је данас да званични подаци са сајта Универзал банке показују да том банком већ годинама управљају кадрови Српске напредне странке и позвала је гувернерку Народне банке Србије Јоргованку Табаковић да грађанима саопшти све информације око те банке.

У саопштењу се истиче и да је Универзал банка дала кредит Српској напредној странци за кампању 2012. године. С обзиром на то да гувернерка НБС и замрзнута заменица председника СНС Јоргованка Табаковић већ два дана обавештава јавност да је одузимањем дозволе Универзал банци спасила “укупан банкарски систем”, Демократска странка позива и гувернерку и њену странку да грађанима саопште све информације.

У саопштењу ДС се наводи да је председник Извршног одбора Банке Драган Томић, посланик СНС и председник Градског одбора СНС у Шапцу, а члан управног одбора и одбора за ревизију је координатор економског савета СНС Миленко Џелетовић.

Џелетовић је, како наводи ДС, “у складу са обећаном департизацијом јавних предузећа, истовремено и на позицији финансијског директора Телекома, члана УО Привредне коморе Београда и члана Скупштине Железаре Смедерево”.

Демократска странка позива све функционере Српске напредне странке да грађанима кажу истину и да престану да замајавају јавност са свакодневним причама у којима се они појављују као спасиоци, истиче се у саопштењу.


Извор: ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Универзал банка дала кредит за кампању СНС-а

* Обавезна поља