milos-vucevic-1356119868-244109НОВИ САД – Члан председништва Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да ће одговор на питање да ли ће се ићи на ванредне парламентарне изборе зависити и од резултата реконструисане владе, а да при доношењу те одлуке неће преовладати страначки интерес већ интерес државе.

Он је рекао Танјугу да не може да се сакрије чињеница да је већина чланова председништва и велика већина чланова Српске напредне странке заговорник одржавања ванредних парламентарних избора.

„То је потпуно природно зато што странка јача и осећа да није довољно искоришћен потенцијал који има и подршка коју народ даје странци да те промене могу да иду брже, јаче и боље и да буду ефикасније“, рекао је Вучевић, додајући да је „сасвим легитимно да једна политичка странка која има такву подршку и на којој је таква одговорност, жели да се то дешава и у пракси“.

Вучевић је истакао да на последњим седницама председништва није било речи о ванредним парламентарним изборима, додајући да ће се видети шта ће бити на конгресу странке на коме очекује апсолутну подршку Александру Вучићу за избор председника странке, нагласивши да се „тај избор не доводи у питање“.

„Не могу да искључим могућност да ћемо у 2014. години имати ванредне парламентарне изборе, а ако се поставља питање шта ће о томе одлучити – одлучиће интерес државе и неће преовладати страначки интерес“, казао је Вучевић нагласивши да ће Српска напредна странка увек водити рачуна о интересу Србије.

По његовим речима, ако највећи страначки органи буду проценили да држава трпи због недовољно ефикасне политике и да СНС мора преузети већу одговорност за судбину државе онда се „може рећи да ћемо бити много ближи ванредним парламентарним изборима“.

Вучевић је подсетио на то да је на седници председништва СНС, када се одлучивало да ли ће та странка подржати реконструкцију владе, већина дискутаната изнела став да се већ тада иде на изборе, али да је тада прихваћена аргументација председника напредњака Александра Вучића да је интерес државе и народа да се иде у реконструкцију.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ванредни избори зависе и од резултата владе

* Обавезна поља