Orban2Мађари одавно говоре да су им посматрачи који их надгледају из Брисела одавно досадили, јер они ће им одређивати правила како и са ким да живе у најближој будућности. Илегални имигранати су нанели такву штету тој земљи да терање Виктора Орбана и његових министара да прихвате бесконачну масу Арапа, Пакистанаца, Авганистанаца, како то сматрају многи експерти Европе, једноставно нема смисла. Обичан народ неће схватити руководство које добровољно спушта руке и спремно је да дозволи да га бирократе Европске уније воде на повоцу.

Мигрантски налет у Европу је ове године нешто успорен, број избеглица се смањио, али је оних који желе да доспеју у ситу Европу ипак још јако много – 600 хиљада. Јасно је да они сви баш не долазе спонтано, да је део њих повезан са мафијом и трговцима људима, који тако зарађују десетине милијарди евра.

У таквој ситуацији Мађарска мора да се заштити, а не да се Будимпешта напада скоро сваког дана. Недавно је министар иностраних послова Луксембурга Жан Аселборн отишао толико далеко у својим размишљањима да је позвао да се Мађарска искључи из Европске уније. „Ми не можемо да се помиримо с тим да се фундаменталне вредности Европске уније масовно крше. Земље које као Мађарска подижу ограде против избеглица, ограничавају слободу штампе и независност судске власти, и треба да буду привремено или заувек искључени из Европске уније“ – подвукао је тај политичар у интервјуу Die Welt-у. То је озбиљна претња која долази од званичног лица из земље – чланице ЕУ.

Господин Аселборн је констатовао да уколико би одлука о ступању Мађарске била доношена у садашњости – Мађари не би имали никакву шансу.

То је упозорење онима који чекају у реду за пријем у ЕУ.

И истовремено упозорење евроскептицима из Варшаве, Прага и Братиславе.

Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrives at the European Commission headquarters in BrusselsАли и они размишљају о својој будућности коју им припремају гомиле избеглица. Нико не жели да се кроз педесет година малобројни хришћански народи заувек растворе међу муслиманима којих је сада, по различитим проценама, већ на десетине милиона људи. Централна и Источна Европа се постепено освешћују од претходне еуфорије која је повезана са ступањем у ЕУ. Није узалуд на недавном економском форуму у Пољској премијеру Мађарске Виктору Орбану уручена награда „Човек године“ за достигнућа која имају велики значај за тај део старог континента. Пре њега награда је додељена Доналду Туску, Жозе Мануел Барозу, првом председнику Чешке Вацлаву Хавелу и бившем руководиоцу Европског парламента Јежи Бузеку. Виктор Орбан може да се поноси тиме што се нашао на списку тако знаменитих европских лауреата. Ако Брисел и Берлин упорно покушавају да га натерају да игра по њиховим правилима, Варшава га подржава и аплаудира његовој самосталној политици.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на „Велика игра“ против Виктора Орбана

* Обавезна поља