vucic-bajden 2Руска глобална телевизија – Русија данас“ (Russia Today) – објавила је оно што београдски медији нису: да је потпредседник САД Џозеф Бајден на конференцији за штампу са премијером Александром Вучићем направио гаф због којег је бар на секунд – колико год да и даље не воли Србе и Србију – пожелео да сам себи „прегризе језик“.

Због себе и своје репутације, а не због оних о које се огрешио, нити због оних који су га слушали.

Јер, назвао је Србију Хрватском, тј. рекао је Вучићу:

„Председник Обама и ја високо ценимо лидерство које сте исказали у неким веома тешким и изазовним ситуацијама и Вашу позитивну визију будућности Хрватске.“

Русија Данас цитира те Бајденове речи на енглеском, онако како су биле изговорене. Ево шта је руски конкурент CNN-у објавио:

I along with President Obama respect the leadership you’ve shown in some very tough challenging moments, Mr Prime Minister, and your positive vision for the future of Croatia,“ Biden said.

bajden-vucic-skadarlija

Ово је изговорио онај што је деведесетих Србе називао дегенерицима и кољачима. Зато му је лако из подсвести провалило оно што више воли, што му је ближе: Хрвати и Хрватска.

Вероватно је себе – током целог боравка у Београду – терао да изговара „Србија“.

Ово рече онај који је пре неки дан тврдио да кандидат Републиканске партије за председника САД, Доналд Трамп, није подесан да буде шеф државе јер не зна довољно о спољној политици. А он сам, Бајден, ево не зна ни којој земљи је дошао у посету. То јест: зна као да не зна!

А он је у Обаминој администрацији био задужен за држање под контролом Украјине, Србије и Албаније.

Наравно, нема овде ничег за ишчуђавање – колико год Бајден друге називао дегенерицима.

Сећате ли се како је Бил Клинтон, којег је Мило Ђукановић довео у свој Монтенегро, а он боравио у њему верујући да је у – Македонији.

Чак је то и изговорио.

А он је још био председник, а не потпредседник САД. И то – два мандата.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Велики Бајденов гаф у Србији

* Обавезна поља