emil vlajki. 2. jpgПотпредседник Републике Српске Емил Влајки упозорио је да „Велики брат“ без застоја уништава српство на Балкану, а да су у БиХ ангажоване поједине политичке екипе самих Срба „које стратешки пактирају са непријатељима Српске да би тај ентитет суштински нестао, што за сада раде сасвим ефикасно“.

Влајки је у саопштењу нагласио да је у Србији приступ различит, где се, поред откидања територија и сатанизације, српски народ подвргава, „малтене свакодневно, јавном понижавању“.

Он је навео да се председнику Србије онемогућава посета Косову и Метохији, да се над остатком Србије вијоре албанске заставе, да страни државници, на различите начине, приликом својих посета цинично вређају ту земљу.

„Наравно, лако је вређати неку земљу где си гост, као садашњи албански премијер, и правити се важан, када иза себе имаш NATO, Брисел, крстареће, интелигентне ракете, претње санкцијама, уценама и слично. Али, да делују без помоћи Великог брата не би их се ни чуло, ни видело“, истакао је Влајки.

Он је подсетио на догађаје из новије историје, када су „Атланска бригада“ и терористичка ОВК доживеле пораз од снага тадашње СРЈ на граничним прелазима Морино и Кошаре, нагласивши да Срби у овом времену потпуно заказују када је реч о дипломатском бојном пољу.

По Влајкију, то „заказивање“ огледа се у сталним давањима уступака и у препуштању, мало по мало, Косова и Метохије Албанцима.

Влајки је истакао и да све провокације долазе из Албаније, иза које стоји „Велики брат“.

„Он (Велики брат) је тај који је дао задатак, прво фудбалерима да развију усред Београда албанску заставу, а онда албанском премијеру да испољи невиђену дипломатску дрскост. Порука је јасна – само ви Срби пактирајте с Русима и правите с њима јалове војне параде, ми на вашој територији можемо да радимо шта хоћем“, истакао је Влајки.

Потпредседник Српске је у саопштењу дао и историјску паралелу, наводећи пример: када је некадашњи француски председник Шарл де Гол крајем шездесетих година прошлог века, приликом службене посете Канади у Монтреалу, узвикнуо „Живео слободни Квебек“ (провинција француског говорног подручја) – истог часа је од канадских власти замољен да напусти државу.

Према његовим речима, државни врх Србије није имао „петље“ да то уради поводом провокације албанског премијера Едија Раме, већ му је дозволио да оде у Прешевску долину и да тамо држи политичке говоре.

„Изгледа да од Октобарске револуције 2000. године ни самопонижавању српског народа никад краја“, навео је Влајки.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на „Велики брат“ уништава српство на Балкану

* Обавезна поља