vojska srbije 8БЕОГРАД – Председник Војног синдиката Србије Новица Антић рекао је да на састанку са министром одбране Зораном Ђорђевићем није постигнут договор о захтевима за побољшање социјалног положаја запослених у Војсци Србије и да ће тај синдикат одржати протест у недељу.

Он је за Инсајдер.нет рекао да са Министарством одбране није постигнут договор о захтеву за утврђивањем нове основице за обрачун плата.

„Није испуњен наш први захтев да се утврди нова основица за обрачун плата. Министар каже да нема пара и да не може да повећа плате више од обећаних пет одсто. То је нешто на шта не можемо да пристанемо. Нама су плате практично смањене 25 одсто“, рекао је Антић.

Протест ће бити одржан у недељу испред Министарства одбране и да ће се протесту поред припадника Војске Србије придружити запослени у полицији, чланови Полицијског синдиката Србије, представници Синдиката правосуђа и Удружења војних пензионера.

vojni-sindikat

 

Поводом захтева Војног синдиката Министарство одбране је раније данас саопштило да остаје при ставовима и тврдњама да неће бити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима плате бити повећане пет одсто.

Министарство је додало и да су на ранијим састанцима са синдикалцима отворено разговарали и да је постигнут договор да ће се нови правилник о платама примењивати од 1. јануара 2018. године, као и да на Војномедицинској академији неће бити смањења ни броја запослених, ни броја лежајева. „Министарство одбране наглашава да остаје отворено за разговоре са представницима репрезентативног Војног синдиката Србије о свим питањима и проблемима којима је циљ побољшање материјалног и социјалног статуса припадника војске. То подразумева и разговоре о колективном уговору, чију су припрему и преговоре предлагали представници синдиката“, наводи се у саопштењу Министарства.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Војни синдикат – Нема договора, протест у недељу

* Обавезна поља