vostok_bitСЛАВЈАНСК – Ноћне  борбе воде се и око Славјанска, аеродрома Краматорска, Красног Лимана и код мањег места Кировск. Украјинци, међутим, још нигде не успевају да прођу.

Додуше, ни снаге Доњецке републике још не успевају да заузму војни аеродром код Крамторска.

Одбраном Славјанска командује Игор Стелков који је вечера изјавио: „Ситуација је за нас веома тешка иако смо Украјинцима данас уништили четири оклопна возила, један „хамер”, један тенк и један хеликоптер. Противник непрекидно напада са по два-три јуришна авиона и по 6-7 хеликоптера. Наши извиђачи јављају да се граду приближава дивизион украјинских вишецевних ракетних ацача „Ураган”. А Славјанск и овако већ туку са више од 50 самоходних и обичних хаубица и минобацача којима је број тешко и престпоставити.”

Командант батаљона ДНР „Восток” Александар Ходаковскиј тврди да су Украјинци у досадашњим борбама за Славјанск имали више стотина мртвих.

„Украјина није ратовала још од 1945. и то су за њу огромни губици. Зато саветујем мајкама свих украјинских војника – наставља Ходаковскиј – да телефонирају синовима и провере да ли су још живи. Украјинци ће, иначе, добро запамтити 3. јуни и Славјанск јер су, поред десетина убијених, остали и без авиона Су-25 и хеликоптера Ми-24. Ми смо украјинској армији наметнули за најнеповољнији тип ратовања – у градским условима. Они за то нису спремни. Ако је неко заборавио: у Грозном се ратовало три године”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Восток – Стотине мртвих Украјинаца

* Обавезна поља