Protestna-voznjaКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Неколико десетина возила учествовало је данас у протестној вожњи од моста на ријеци Ибар у сјеверном дијелу Косовске Митровице до административног прелаза Јариње, противећи се на тај начин локалним изборима на Косову и Метохији.

Протестну вожњу организовао је антиизборни штаб, који је раније формирала Привремена скупштина Аутономне Покрајине Косово и Метохија коју чине одборници са сјевера.

Колона возила блокирала је административни прелаз Јариње у 12.00 часова, а протестно окупљање је завршено након тридесет минута.

Члан антиизборног штаба Срба Небојша Јовић рекао је Срни да је протестна вожња још један вид противљења локалним изборима, које је приштинска администрација заказала за 3. новембар.

„Поручили смо властима у Београду и Приштини и међународној заједници да не прихватамо да се административни прелази Јариње и Брњак претворе у граничне прелазе, да не прихватамо учешће на косовским локалним изборима и легализацију стварања фантомске државе Косово“, каже Јовић, који је предсједник Српског националног вијећа сјеверне Косовске Митровице.

Он наводи да је опште расположење Срба на подручју четири српске општине на сјеверу Косова да се локални избори масовно бојкотују.

„На референдум за или против косовских институција одржаном прошле године, 99,9 одсто Срба је рекло `не`. Сада очекујемо да се излазност мери промилима, највише до два процента“, рекао је Јовић.

Он каже да су Срби на сјеверу Косова, упркос „великим притисцима и уцјенама из Београда“, одлучни да бојкотом избора сачувају сопствени идентитет и припадност матичној држави Србији.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Вожња против избора

* Обавезна поља