milos-vucevicНОВИ САД — Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио да је његово мишљење да је Србија ближа парламетарним изборима, а да ће се одговор знати до краја јануара.

Вучевић је гостујући у емисији „Политбиро“ Радио телевизије Војводине рекао да ће о ванредним изборима коначну реч дати лидери највећих странака које чине владајућу коалицију (СНС и СПС) Александар Вучић и Ивица Дачић, те да о томе треба чути и мишљење председника државе Томислава Николића.

„Мој став је да уколико не могу да се спроведу реформе које заговорају Српска напредна странка, односно министарства привреде, финансија и пољопривреде, онда треба ићи на изборе, а уколико постоји воља за таквим реформама онда избори нису потребни“, рекао је Вучевић, додајући да страначки интереси не смеју бити испред државних и то је оно што, како је истакао, стално говоре и Александар Вучић и сви у руководству СНС-а.

Градоначелник Новог Сада је, говорећи о покрајинским изборима у АП Војводини, рекао да му у овом тренутку делује да ће у 2014. години бити избора у Војводини.

„Мислим да нико нема дилему да је владајућа већина у Војводини изгубила легитимитет, а сада је после одлуке Уставног суда Србије да неуставним прогласи већину тачака статута изгубила и легалитет“, реако је Вучевић, нагласивши да је за њега као правника Влада Војводине „већ пала“, јер је функционисала на неуставан начин.

Када је реч о проблемима у Новом Саду, Вучевић је казао да резултати истраживања говоре да је убедљиво на првом месту интересовања Новосађана безбедност у граду. Он је нагласио да је то питање целог друштва, а не само полиције и тужилаштва.

„Питање безбедности често је спиновано од стране медија и одређених политичких кругова. Иако је број кривичних дела у Београду 14 пута већи од броја почињених у Новом Саду, а Нови Сад није 14 пута мањи од Београда, по правилу се на насловним страницама медија увек потенцирају дела почињена у Новом Саду“, сматра Вучевић.

Говорећи о раду владајуће коалиције у Новом Саду, Вучевић је поновио раније изнете ставове да ће предлог новог организационог облика градске управе бити тест за ту коалицију, али је додао да ће поред предлога за формирање јединствене градске управе други тест бити и стварање стручне комисије која ће се бавити реорганизацијом јавних и јавнокомуналних предузећа у граду.

„Поред реорганизација градске управе и формирања комисије за реорганизацију ЈП и ЈКП инсистираћемо на оцени рада директора тих предузећа. Као градоначелник имам ограничен утицај на одлуке директора предузећа али могу да искористим политички ауторитет градоначелника“, реако је Вучевић.

По његовим речима, у Српској напредној странци не мисле да је приоритет да се иде на изборе у Новом Саду, али уколико не буде могуће спровести промене о којима је причао онда су избори извесни.

Вучевић није искључио ни могућност стварања нове већине у градској скупштини, јер, како је рекао, у политици је то увек могуће.

На питање да се изјасни о партнерству са Трећом Србијом, Вучевић је казао да је та политичка организација изложена жестоким нападима и медијској кампањи оркестрираној од стране оних који су, како је рекао, изгубили утицај у култури, али је нагласио да се ради о коректном коалиционом партнеру.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучевић – Избори све ближи

* Обавезна поља