vucic-plate-penzijeВучић у августу најавио повећање плата, да би на данашњој конференцији поручио да „он лично неће да одобри повећање плата“. Погледајте како је Вучић говорио о повећању плата и јуче, а како говори данас.

Вучић је још у августу, очекујући изборе, говорио да ће просветни радници, полицајци, војници, медицинске сестре и социјали радници добити повећане плате. Штавише, напоменуо је да то повећање неће бити симболично јер је Србија наводно остварила добре економске резултате.

Два месеца касније, када је одустао од избора, Вучић у јавност излази са изјавом да је ММФ наводно одборио веће повећање плата, али да сада он лично неће да искористи ту могућност.

Вучић о платама крајем августа

“Повећање плата и пензија ће бити. Тачка. Коначна одлука о томе биће донета након последње овогодишње ревизије споразума, у октобру. Ја сам врло конзервативан по том питању и не прихватам преоптимистичне прогнозе, али ће Србија имати повећање плата и пензија јер је за то створен простор.”

Вучић о платама крајем октобра

“ММФ би нам дозволио да више повећамо плате и пензије него што сам мислио, али ја то нећу. Ето, нећу.”

Вучић – Нећу да повећавам плате, новац нам треба за инвестиције

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Швајцарске Конфедерације и савезним министром економских односа, образовања и истраживања Јоханом Шнајдером Аманом, након чега се обратио новинарима.

– Србија ће гледати да буде део модерног света, и у складу са тим гледамо да направимо нови правни оквир да нам млади не би одлазили у Бугарску, или у друге земље – рекао је премијер на конференцији за штампу у Влади Србије, додавши да немамо новца да будемо лидер у тим трендовима, али да ћемо их свакако пратити.

Премијер је истакао да „неће повећати плате онолико колико би се ММФ сагласио, јер нам новац треба за инвестиције и запошљавање младих“.

Након премијера, новинарима се обратио и потпредседик Швајцарске.

– Из искуства могу да вам кажем да грађани републике Србије изузетно ценимо као раднике и као запослене. У Швајцарској има 200.000 грађана Србије – рекао је Аман, додавши да је важно и да се за раднике створе прилике у сопственим земљама.

Премијер се, након питања новинара, осврнуо и на најаву Приштине да одлаже формирање заједнице српских општина, и рекао да ће је Влада данас размотрити. Он је додао да ће данас доћи представници из Брисела који ће са њим разговарати о том питању.

Иначе, Јохан Шнајдер Аман ће у Београду учествовати на Пословном форуму Србија Швајцарска.

У оквиру Пословног форума Србија-Швајцарска, швајцарски званичник ће заједно са премијером Вучићем учествовати на округлом столу о дуалном образовању којем ће присуствовати швајцарска и српска предузећа која подржавају овакав вид усавршавања.

Планирано да са министром  просвете Срђаном Вербићем отвори Београдски Технопарк који је Швајцарска подржала са циљем да подстакне тржишне и извозне капацитете младих српских високо технолошких предузећа у областима енергетске ефикасности, нових материјала, медицинске, информационе и биотехнологије.

„Имамо идиотске законе у неким областима“

Што се тиче дуалног образовања то је за нас најважнија тема, рекао је премијер.

– Имамо идиотске законе у појединим областима, где стално штитимо нека права. Деца од 12 године морају да размишљају шта ће да раде, а са 15 пракса треба да буде обавезна.

Ја сам у швајцарској фабрици нашао српске дечаке од 15, 16 година који вредно раде. Те фабрике имају петогодишње, или десетогодишње планове – рекао је Вучић новинарима када су га питали да ли је разговарао са Аманом о питању дуалног образовања у Србији.


Извор: Телепромтер, Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићев циркус с платама

* Обавезна поља