vucic-ljutitАлександар Вучић поново је на телевизијама са националном фреквенцијом уживо држао ванредну конференцију за штампу. Формални повод је био ситуација у Републици Српској, о којој је причао три минута да би наредних пола сата причао о „економским успесима Владе“ и потом почео да хистерише и свађа се са новинарима и вређа политичке противнике.

„Испунио сам 87 % онога што сам обећао“

„Неки кажу, Вучић није испунио све што је обећао. Испунио сам 87 % онога што сам обећао у претходном плану и програму, надам се да ћу исти проценат остварити и у новом мандату“

На питање новинара да ли је држава умешана у нелегално рушење објеката на Савамали, он је одговорио:

„Зашто сте се ви ухватили тога., Не зато што ту има неког меса. Знате да ови ваши нису успели да победе, да се нађе нешто ново.“

Када га је неки новинар питао да ли је рушење на Савамали враћање у прошлост, против кога се он прокламовано бори, Вучић му је рекао:

„Ово питање сте ми поставили само да би били херој на неким друштвеним мрежама.“

„Скупили се њих троје четворо што су једва прешли цензус, и они ће мене да спрече да формирам Владу!“, рекао је нервозно премијер.

Вучић је потом причао о свим темама које му падну напамет, вређао је и спомињао уредника Нове српске политичке мисли и припаднике опозиције.

„Не могу себи да опростим што Телеком није продат, иако сви у Србији мисле да сам луд што то кажем.“, рекао је премијер. Боље да сам слушао себе у том тренутку, а не остале.

(НСПМ)

Водим преговоре са 49 инвеститора и очекујем 28 хиљада нових радних места

Председник Владе Србије Александар Вучић апеловао је данас на власти у БиХ и РС, поводом најављеног протеста у Бањалуци за суботу, да сачувају мир и да не изазивају сукобе, јер према домаћим обавештајним подацима, постоје могућности за изазивање немира.

– Најважније питање је питање бољег стандарда људи, а оно је скопчано са политичком стабилношћу целог региона. Зато сам јуче причао са Милорадом Додиком, Младеном Иванићем и Младеном Босићем, јер Србија жели пуну стабилност у БиХ и у РС – рекао је Вучић.

Говорећи о економији, Вучић је саопштио да се у овом тренутку воде преговори са 49 значајних инвеститора и да ће, ако се они успешно заврше, то значити нових 27.000 до 28.000 радних места у Србији.

– Пред нама су тешки задаци, а тичу се преговора са ММФ највише око рационализације у јавној управи – рекао је Вучић и додао да треба причати и о реорганизацији у области образовања и здравства.

Упитан да прокоментарише најаву председника Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расима Љајића да ће се кандидовати на председничким изборима, Вучић је рекао да има пуно поверење у Љајића, али да неће да се бави председничким изборима.

Вучић је рекао да ће Љајић бити део нове Владе и да је његова лична ствар да ли ће се кандидовати на предстјећим изборима за председника државе.

– Расиму (Љајићу) желим сву срећу, он ће бити део владе – казао је Вучић.

Вучић је додао да је председничка кандидатура лична одлука Расима Љајића и да он нема потребе да се бави тиме.

vucic-konferencija-uzivo

Не бавим се председничким изборима – биће промена у саставу владе

– Председничким изборима ћу се бавити месец дана и не дуже од тога – казао је Вучић, истакавши да пре тога има доста важног посла да се уради.

На питање новинара, када ће бити формирана влада и колико ће бити министара, Вучић је рекао да ће их бити исто као сада, евентулано један мање.

– Нека имена ће остати у влади, али биће доста нових људи у СНС. Време је да дође до смене генерација – поручио је Вучић.

Одговарајући на питање новинара о убиству певачице Јелене Крсмановић Марјановић, Вучић је рекао да колико је он обавештен убица није долазио да њен гроб, али и најавио да очекује да ће убица ускоро бити откривен.

Јако ми је жао што Срби са Косова не могу у ЕУ без виза – радимо на томе

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас и да ће проблем с пасошима и могућност за путовања грађана Србије са Косова и Метохије без виза ускоро бити решен.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да држава решава тај проблем и истакао да ће бити решен у складу са интересима нашег народа.

– Ни сада не могу да путују са тим које издаје Европска унија Косову, јер ће њих бити тек за три, четири месеца. Ми ћемо пре тога решити проблем нашим грађанима – рекао је Вучић.

Не прислушкујемо Сашу Јанковића

На питање новинара о томе да ли је заштитник грађана Саша Јанковић прислушкиван, Вучић је на данашњој ванредној конференцији рекао да Јанковић није прислушкиван.

– Тврдим да није прислушкиван. Ако се случајно установи да то није тако, комплетне безбедносне структуре ће бити смењене – поручио је Вучић и додао да очекује да му се заштитник грађана извини.

Али, додао је, не може бити доказ „чује се шум“, скренуо је пажњу Вучић и додао да тако грађани мисле кад се чује шум да их неко „слуша“.

Омбудсман Саша Јанковић рекао је синоћ гостујући на Н1 да је 4. маја, када је разговарао са начелником полицијске управе за Град Београд Веселином Милићем, у слушалицама телефона зачуо репродукција почетка њиховог разговора. – Ако је у питању прислушкивање. То не би био први пут. Могуће је и да су тајне и стране службе – каже Јанковић.

Он је приметио да је од Јанковића чуо и разне паметне ствари, али да за ово очекује извињење.

Према његовим речима, пораз на изборима је увек мотив за многе актере политичке и јавне сцене да померају фокус на друге, како је рекао, измишљене теме.

Вучић је рекао и да није прочитао извештај Саше Јанковића.

Држава не стоји иза рушења у Херцеговачкој улици – то су урадили „комплетни идиоти“

На питање новинара да ли држава стоји иза рушења у Херцеговачкој улици, премијер је рекао да је сигуран да држава не стоји иза тога, а да ако неко стоји, тај је „комплетни идиот“.

– Ко го да је учествовао је комплетни идиот – поново је Вучић изјаву од јуче.

Како је рекао, нико нема право да „правду узима у своје руке“ и најавио да ће цео случај бити испитан. Додаје и да не жели да му о фантомкама причају они који су слали земунски клан да под фантомкама „прескачу ограду, и хапсе Слободана Милошевића“ и којима су „фантомке биле основно средство за рад“.

– То су ствари које не смеју да се одобре и зато ће надлежни да истраже. Има право у по бела дана и уз дозволу надлежних да ради у складу са законом, али нема право да правду преузима у своје руке. Закон проводи држава, а не овакве или онакве групе, у атомолиблима са или без регистрација. То не сме да се дешава у нашој земљи – поручио је премијер.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићева препирка са новинарима уживо

* Обавезна поља