vucic31-600x330БЕОГРАД – Моја одлука је да не идемо на ванредне парламентарне изборе, изјавио је вечерас премијер Алекснадар Вучић.

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је добро да немамо изборе још најмање шест месеци јер би било неодговорно.

„Да ли ће их бити за шест, осам или десет месеци, не знам,али у наредних три чцетири, пет, неће их бити. Мој посао је да доносим одлуке у интересу грађана”, рекао је премијер.

Упитан да ли ће бити реконструкције владе, Вучић је рекао да је то могуће, али да треба оставити времена.

„Оваква одлука је донета јер има много посла пре краја године и много посла почетком наредне године, а све би у случају одржавања ванредних парламентарних избора делимично стало”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, није проблем у фискалу, јер сви знају ко би победио и какав би резултат избора био, укључујући и ММФ, али да је од тога важније „какав резултат за земљу може да се направи”.

На коментар да ће сада његова одлука о неодржавању ванредних избора бити протумачена као страх од избора, Вучић је показао истраживања јавног мењања према коме СНС има 54 одсто подршке грађана и то чак више сама него са коалиционим партнерима.

„Нисам заинтересован да будем везан за фотељу, а да немам подршку грађана. Да није тако процене не би овако изгледале – 54 одсто, да ли је то резултат страха?”, упитао је Вучић.

Премијер је образлажући одлуку о одржавању ванредних избора навео све примере манипулације и проблеме са којима се влада сусретала од њеног формирања, почевши од поплава, реко афера хеликоптер, прислушкивање, уговора за ЕР Србију…

Платформа за 35 ће бити повољнија, амандама неће бити

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће платформа за преговарачко поглавље 35, које се бави питањем Косова и Метохије, бити повољнија за Србију и другачија него што је нацрт који се појавио у јавности, као и да амандмана који су предложиле Немачка, Велика Британија и Хрватска – неће ни бити.

„Моје питање је шта је то можемо да променимо. Верујем да амандана неће ни бити и да ће нешто другачији и повољнији бити предлозили из платформе за преговарачко поглавбље 35″; рекао је Вучић у емисији „Тешка реч” на ТВ Пинк.

Он је нагласио да Србија треба да остане на европском путу, јер тако постаје јача.

„Мој посао је да исплатим сваког месеца плате и пензије за 2,5 милиона људи, које ни једног месеца не смеју да касне, а мора да их буде за следећи месец. Чак 60 одсто робе ми извозиомо у ЕУ, шта ако се одрекнемо оних којимаизвозимо толико проценат наших роба, укључујући и регион у који извозимо још 13 одсто” рекао је Вучић одгиоварајући на питање да ли после свих дешавања политика и ЕУ и Косово може да опстане.

Привредни раст у 2015. 0,7 одсто, можда и 0,9 одсто

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће почетком новембра бити објављена коригована процена привредног раста Србије у овој години, која ће износити 0,7 одсто, у односу на 0,5, коилико је раније прогнозирано.

Ово је ексклузивна вест, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк, наводећи да се сада раст прогнозира на 0,7 одсто, а ми, додао је, верујемо да то може бити и 0,9 одсто, мада би било и један одсто да нисмо имали оволику сушу.

Боримо се за своју земљу, државу и народ на КиМ

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, коментаришући изјаву председника САНУ Владимира Костића о Косову, да је наше да се боримо за своју земљу, државу и народ.

„Питање је да ли ћемо имати расплет какав ми желимо, али не желимо да унапред прихватимо оно што је најлошија варијанта за нас… Борићемо се мирним демократским средствима, памећу и политичком и дипломатском снагом”, рекао је Вучић у интервјуу на ТВ Пинк.

Каже и да познаје Костића, те да су разговарали, али да ништа не може лоше да му одговори.

„Не могу да се сагласим са његовом изјавом и он има право на став и мишљење. Али видео сам и шта каже Коштреш и овај члан Пајтићеве владе и Мићуновић о неуспешном пројекту Републике Српске, потпредседник СПС да ћемо да купујемо Косово… Лоше је време за такве изјаве, поготово у тренуцима када покушавамо да одговоримо државе да не гласају за улазак Косова у УНЕСКО”, поручио је он.

Он је подсетио и да су од када је председник владе само две државе признале Косово као државу.

На питање колико се консултује са припадницима елите о тако важним питањима какво је Косово, премијер је запитао ко је то елита.

Како је рекао Емир Кустурица је елита, и председник САНУ је елита, али то свакако није Борислав Стефановић, а у свим питањима у вези с Косовом, додао је, понашали смо се одговорно и алтруистички и „боримо се за своју земљу на свакоме месту, некада и лично ризикујући”.

То је објаснио чињеницом да је више пута чуо од разних дипломатских представника да ако нешто не прихвати да му је готова каријера али да га то не занима.

„Доносим одлуке у складу са нашим интересима и могућностима” додао је и навео да се мора виодити рачуна да се треба исплатити плате и пензије за дваипо милиона грађана и створе услови за све друге који реазвијају и раде свој псоао.

На питање да ли му је неко рекао да морамо да признамо независно Косово премијер је одречно одговорио и подвукао да се са њим на тај начин не разговара.

Да се десило да нам је неко то предложио, приметио је, ми бисмо му се захвалили и рекли да се са тим не слажемо.

vucic-teska-rec

Ни о Шешељу не говорим лоше, још мање ћу о Николићу

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да као што није изговорио лошу речи о лидеру радилака Војиславу Шешељу, још мање ће нешто лоше рећи о председнику државе Томиславу Николићу.

Вучић је тиме одговорио на Шешељево питање о томе да ли му прија то што Николић у јавности говори да је његов политички отац.

Како је рекао, актулени председник Србије урадио је много важних ствари за земљу и омогућио да дође до промена.

„Томислав Николић је први одустао од места председника Странке да би био председник свих грађана, успео је да победи досовски режим у немогућим условима и омогући да се Србија Мења. Мислим да свој псао обавља пристојно и добро”, рекао је Вучић у емисији „Тешка реч”.

Вучић је на питање Шешеља зашто не пристаје на ТВ дуел са њим рекао да је он мали човек и мали политичар и за много слабије лидере од Шешеља.

„Не могу да изађем на крај ни са Живковићима и Пајтићима, а камоли са њим”, одговорио је Вучић.

Упитан да ли се чуо са Шешељем након његовог повратка из Хага, Вучић је одговорио да није, али да не би имао ништа против, као што се чуо и са лидером ДС Бојаном Пајтићем.

Шешељ је Вучићу уочи његовог гостовања у Тешкој речи поставио 20 питања, која је саопштио на конференцији за новинаре, а међу њима и о томе како ће реаговати на одлуку свог сина Данила Вучића да после 18 рођендана у децембру ове године приступи СРПСКОЈ РАДИКАЛНОЈ СТРАНЦИ.

Вучић је на то питање одговорио: „Тачно је, мој син пуни 18 година у децембру, а био је на манифестацији у Сава центу (прослава 7. година од оснивања СНС) и јурио је (Емира) Кустурицу, највише му се допао његов говор”.

Вучић је том приликом упутио поздраве синовима Војислава Шешеља, Владииру, Михајлу, Николи и Александру.

Вучић је, иначе, у емисији одговорио на сва Шешељева питања.

Повећаћемо дневнице, али смањиће се путовања

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће дневнице за службена путовања бити повећане, истина, неће бити враћене на износ који је важио до недавно, али ће се, оценио је, због њиховог смањења, сасвим сигурно у кратком року број службених путовања смањити на трећину.

Како је рекао, није му јасно, иако га сви критикују због одлуке о смањењу дневница, како је то другачије кад возач вози директора по Београду или до Јагодине, па му до Јагодине припада дневница иако за свој посао добија плату.

„Испоставиће се, видећете врло брзо, да није баш сваки тамо састанак у неком свету важан и да је неопходно да му присуствујемо”, рекао је Вучић и поновио да је а то и била намера кад је донета одлука о смањењу дневница – да се смањи број службених путовања, често сасвим непотребних, а која су при томе представљала огроман трошак за државну касу.

Лично сам се извинио Пајтићу због изјаве Бабића

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић рекао је вечерас да се лично извинио лидеру Демократске странке Бојану Пајтићу након што је функционер СНС Зоран Бабић назвао ДС “петом колоном“

Наводећи да се Пајтићу лично извинио због речи које је употребио Бабић да су петоколонаши, Вучић је у емисији “Тешка реч“ на Телевизији Пинк рекао да је лидера ДС позвао телефонон и да му није тешко то ни јавно да каже.

“Узао сам телефон свој и који он има, окренуо и рекао – ја мислим све најгоре о ДС и вашој политици, молим те опрости због овога. То у Србији не сме да се дешава. И то сам рекао Бојану Пајтићу“, рекао је Вучић.

На питање шта му је Пајтић одговорио, Вучић је навео да не препричава разговоре и да је рекао оно што је био повод његовог позива.

“Никада разговоре у четири ока не препричавам“, рекао је Вучић.

Прича о КиМ ни близу краја да би се отварале друге

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија није ни близу краја приче о Косову и Метохији да би неко отварао друга питања (Војводину и Рашку област) и поручио да ће се увек борити и штитити своју земљу.

Вучић је тиме одговорио на питање лидера радикала Војислава Шешеља да ли је свестан да после отимања Косова и Метохије, предстоје западњачки насртаји на Војводину и Рашку област.

„Србија није ни близу краја приче о КиМ да би неко кретао у неке друге приче. Борићемо се и штитићемо своју земљу”, поручио је Вучић.

Шешељ је раније на прес конференцији поставио Вучићу 20 питања уочи његовог гостовања на ТВ Пинк, а међу њима су била и питања о избегличкој кризи, ракетном наоружвању Хрватске, европским интеграцијама, тајности уговора с Фијатом…

vucic-patologija-700x400

Висина ТВ претплате може да се мења

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је увођење таксе за Радио-телевизију Србије законска обавеза, јер та кућа мора да буде самосталнија.

Он је гостујући на телевизији Пинк казао да је такса за сада 500 динара, али да то може и да се промени.

„Две године претплате није било, онда смо донели закон, тражили су и Европска унија и ОЕБС, мора да буде већа самосталност”, казао је Вучић одговарајући на питања која му је раније поставио лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Вучић је на почетку свог мандата обећао укидање ТВ претплате за РТС.

Законом је одређено увођење таксе која ће морати да се плаћа до 5. у месецу и почиње да се примењује од 1. јануара 2016. године.

Повећање плата и пензија од јануара 2016. године

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић казао је да ће прва повећања плата и пензија почети од 1. јануара, да већ преговара са Међународним монетарним фондом (ММФ) и да плате пре свега морају да се повећају лекарима, медицинским сестрама и наставницима.

„Повећаваћемо прво просвети, здравству, борићемо се за полицију и војску, али хоћу да пензионери то осете. Ако некоме повећате за 300, 500, 800, 1.000 динара, то је вама мало, али то ће људи да осете и да почну да живе боље”, казао је Вучић.

Он је казао да ММФ сматра да полиција и војска имају превелике плате, а да он сматра да и те плате треба да буду повећане.

Вучић је најавио да ће од јануара највероватније бити повећане и дневнице у јавном сектору, које су недавно смањене са 65 на 15 евра, за путовање у иностранство, а са

2.566 на 150 динара за путовања у Србији.

Пензије су линеарно смањене за 10 одсто, док су плате у јавном сектору смањиване по категоријама од 1. новембра 2014. године.

Борићемо се и направићемо много места као Београд на води

БЕОГРАД – Борићемо се и направићемо много места као што је пројекат „Београд на води”, поручио је вечерас српски премијер Александар Вучић, напоменувши да ће током ове инвестиције бити запослена грађевинска индустрија.

„Више од 300 обејаката смо очистили на том простору…Ушли смо у велику инвестицију која треба да запосли грађевинску индустију”, рекао је Вучић и подсетио д анико није веровао да ће грађани Србије узимати ваучере да летују у Србију, па да је њих 15.000 узело.

На питање да ли верује да ће Београд на води бити изграђен, Вучић каже:

„Ја имам више снова у чије сам реализацију кренуо него што су они сањали целог живота и они се добрим делом обистињују. Марљив сам”, поручио је премијер и подсетио да су сви говорили да „су то Вучићеве шарене лаже”.

Стан ће у кули коштати, како је додао, преко 5.000 евра и „продаће се одмах, јер ће бити стан са погледом на обе реке”.

„Направићемо и градићемо по целој Србији…да помгнемо да се развије тутризам и улагаћемо новац”, закључио је Вучић.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић – Моја одлука је да не идемо на изборе

* Обавезна поља