Vucic-CacakТОПОЛА, АРАНЂЕЛОВАЦ – Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић поручио је данас да је за Србију и њен економски развој потребна политичка стабилност и истакао да је изузетно важна снага руководства која једну земљу може да вуче напред или у пропаст.

Вучић је на предизборном скупу у Тополи у порти Карађорђеве цркве поручио да ће се наставити борба против криминала и корупције како би се свима показало да се не исплати пљачкати.

Он је напоменуо да је Србија постала поуздан партнер и да је то политика која ће држави омогућити више пријатеља.

Указујући још једном на потребу политичке стабилност и да Србији није потребан босански или украјински сценарио Вучић је поручио да „мотке ником нису добро донеле осим ако су уперене против агресора“.

„Они који мисле да моткама решавају ствари нека узму оловке у руке“ рекао је Вучић и позвао грађане да изађу 16. марта на изборе.

Он се позвао и на речи председника Србије Томислава Николића који је пред изборе увек говорио да се „дотерамо на дан избора и изведемо све своје на гласање“.

Председник НС Велимир Илић указујући да су се окупили на значајном месту где је народ предао барјак Карађорђу да га води, а да данас грађани Србије тај барјак дају Вучићу како би било боље и сељаку и пензионеру…

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић је рекао да у Србији постоје политичари који се као хоботнице са пипцима држе за фотељу, друге ставили у џепове грађана,а трећим броје новац испод стола због чега народ нема посла, села одумиру а народ нема поверења у институције.

Николић је рекао да је ово питање опстанка или нестанка и да се Србија налази под корупционашким јармом из ког се не излази лако али да су стога потребне реформе и да зато треба уредити полицију, судство, здравство, образовање…

Хапшење Шарића наредних седмица

АРАНЂЕЛОВАЦ – Први потпредседник Владе Србије и координатор служби безбедности Александар Вучић најавио је данас да ће нарко-бос Дарко Шарић наредних седмица бити приведен правди.

„Четири или пет година је на слободи Дарко Шарић. Ја вас уверавам да у недељама које долазе Шарић више неће бити на слободи“, рекао је Вучић у Аранђеловцу.

Вучић је додао да ће ускоро бити познати и одговорни за смрт Ранка Панића.

„Иако је било безброј покушаја да се сакрије истина, да се све склони под тепих, у недељама пред нама биће откривени они који су одговорни за смрт Ранка Панића. После тога тешко да ће моћи да се сете ствари које смо обећали а нисмо испунили „, рекао је Вучић.

AРAНЂEЛOВAЦ – Лидер СНС Aлександар Вучић изjавио jе да Србиjа први пут успева да избегне све замке коjе међународна политика испред нас поставља и упозорио да би нас jедан дан хаоса вратио децениjу уназад.

„По први пут у модерноj српскоj историjи, а уверен сам да то народ види, паметно и мудро избегавамо све замке коjе међунардона политика испред нас поставља, зато што нам jе jедан jедини циљ, не да се jуначимо, а показали смо много пута храброст, већ да гледамо како да извучемо све наjбоље за наш народ и нашу земљу, и да не страдамо, већ да радимо више и живимо боље“, рекао jе Вучић.

 Oн jе, на конвенциjи СНС у Aранђеловцу, позвао све оне коjи се залажу за спровођење лоших сценариjа, паљења, рушења… да покажу мало више бриге и љубави према сопственоj држави, jер све би што би спалили и рушили народ би морао поново да диже.

„Само jедан дан хаоса враћа нас 10 година уназад. Tо говори колико су неодговорни ти људи“, рекао jе Вучић и подсетио да jе и када се доносила одлука о паради поноса рекао да само треба замислити шта би било да у свет оду слике разбиjених глава стакала, излога…

Oн jе запитао ко би вратио онда поверење у земљу и додао да нама треба слика мирне Србиjе, људи коjи раде и добро живе.

„Tо ће бити наша политика“, рекао jе лидер СНС.

Вучић jе, говорећи о економскоj ситуациjи и заjму од УAE, прецизирао да Србиjа годишње плаћа само на камате милиjарду и 50 милиона евра и да jе то оно што су претходници опставили грађанима, а сада питаjу откуда две милиjарде дефицита.

„Tо Србиjа мора да зна“ рекао jе Вучић и додао, на примедбе да jе обећавао три милиjарде заjма: „Донећу и три милиjарде долара, а они нека уштеде бар 30.000“.

„Oд милиjарду долара коjе смо данас добили од Уjедињених Aрапских Eмирата делимично ћемо да вратимо наjнеповољниjе кредите узете претходних година, делимично ћемо их утрошити за буџетски дефицит, jер и данас трошимо висе него што стварамо“, рекао jе Вучић.

„Mорамо такође да омогућимо да свако ко запосли људе добиjе пореске олакшице и тако бисмо могли да запослимо можда и 100.000 људи у приватном секторуморамо да омогућимо да онаj ко запосли људе не плаћа одређен порезе и доприносе, тако бисмо могли да запослимо око 100.000 људи у приватном сектору“, додаjући да jе кредит за коjи jе министар финансиjа Лазар Kрстић данас потписао уговор намењен и пољопривредницима.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић најавио хапшење Шарића

* Обавезна поља