aleksandar-vucic-cudotvoracБЕОГРАД – Председник СНС Александар Вучић оценио је данас да је са првом медувладином конференцијом у Бриселу, којом су званично почели преговори Србије о чланству у ЕУ, остварен историјски успех, али и поручио да неће устукнути пред онима који желе Србију да врате уназад и зауставе реформе.

„Сада је на нама да вредно радимо, да сав посао прилагођавања правилима ЕУ обавимо до 2018. године, како бисмо 2020. године постали пуноправна чланица ове организације, јер је то важно за наше грађане, за бољи живот у нашој земљи. Знам да неће бити лако, суочићемо се са многим препрекама и проблемима, али ћемо их храбро и одлучно решавати“ рекао је лидер СНС.

Он је у уводнику страначког листа „Информатор“ истакао да је пред нама велики циљ, реализација пројекта „Београд на води“ са којим ће се покренути, не само привреда Београда, већ целе Србије, и отворити много нових радних места.

„Могу да вам поручим да се у спровођењу овог пројекта нећемо обазирати ни на какве препреке, злурадости и малициозности, да ће се закон поштовати, као што ће се поштовати новац оних који желе да улажу у нашу земљу, и да ће посао бити завршен. Променићемо лице Београда и Србије, град ће изгледати сто пута боље него што данас изгледа, да не говорим о томе које ће се све привредне гране покренути“, рекао је Вучић.

Он је поручио и да се неће одустати ни од борбе против корупције и криминала.

„Напротив, држава ће још јаче ударити на криминалце и лопове, на свакога ко се огрешио о закон, неће бити недодирљивих, као што их није било од како је формирана ова Влада, јер Србија мора да постане уређена, здрава и успешна држава“, нагласио је Вучић, који је и први потпредседник Владе Србије.

Он је навео да му је потпуно јасно да оркани против промена, модернизације Србије и против њега дувају и слева и сдесна.

„Спреман сам да се борим са тим снагама и поручујем да нећу устукнути пред онима који хоће Србију да врате уназад, који хоће да зауставе реформе. Знам да и у мом окружењу постоје људи који се тобоже слажу са мном и говоре да су велики пријатељи, а да би, у ствари, желели да све буде другачије, или да се врати у старе оквире. И немам проблем са тим“, подвукао је Вучић.

Према његовим речима, зато су страначки избори права прилика да се провери и његов и легитимитет свих других чланова СНС и да се онда неоптерећени таквим питањима крене напред.

Говорећи о евентуалним парламентарним изборима, за које је рекао да их многи призивају, Вучић је навео да је СНС спремна и за њих, да се и на том нивоу провере снага, легитимитет и поверење које свака странка ужива код грађана Србије.

„Пред нама су велики изазови. Позивам вас да их превазилазимо радећи као један, сви заједно, за нашу Србију“, поручио је Вучић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић „неће да устукне…“

* Обавезна поља