vucic-srdnica-vlada-srbije-sednJAШA TOMИЋ – Предлог измена Закона о раду неће бити у законскоj процедури док представници Владе Србиjе и синдиката не седну и озбиљно разговараjу како да се реше настали проблеми, изjавио jе данас први потпредседник Владе Србиjе Aлександар Вучић.

„Не мислим да jе потребно некакво велико одлагање, али jе потребан разговор. Боље да нешто урадите са 10 дана закашњења, или jа бих рекао у редовноj нормалноj процедури, него да нешто урадите лоше“, рекао jе Вучић приликом посете граничном прелазу са Румуниjом код места Jаша Tомић, пренели су електронски медиjи.

Вучић jе напоменуо да jе боље искористити тих додатних 10 дана за диjалог и коначни договор, него да у наредних годину, две или три имамо лош закон.

Mинистар привреде Саша Радуловић изjавио jе данас да „закон о раду мора да прође“ и оценио да ће уколико се то не деси, цену плаћати сви грађани Србиjе.

Радуловић jе на конференциjи за новинаре у Влади Србиjе рекао и да jе предложени закон добар и да свака одредба има своjе разлоге, коjи су у интересу свих запослених.

Oн jе додао да нико ниjе против синдиката и да они треба да се врате у преговоре о том закону.

Према његовим речима, неопходан jе социjални диjалог коjи може да се одвиjа у радноj групи и у jавноj расправи, подсетивши да су синдикати изашли из радне групе, а потом и из jавне расправе.

Уласком у ЕУ нестаје граница са Косовом

Први потпредседник Владе Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је данас да ће седница Председништва странке на којој ће чланови одлучити о ванредним изборима бити одржана ускоро, али је додао да он још није спреман за ту седницу.

Вучић је новинарима приликом обиласка граничног прелаза Јаша Томић рекао да му је то најтеже питање, јер се „бавимо свим другим државним проблемима”, али да ће седница бити одржана ускоро и да ће тада бити донета одлука о ванредним изборима.

„Још нисам спреман за ту седницу”, рекао је Вучић, а преносе електронски медији.

Одговарајући на питања о проблемима у формирању општина на КиМ, Вучић је рекао да су ту с једне стране различите жеље и захтеви у смислу да ли ће и где бити који грб, која застава, ко ће да ставља печат и на којој страни, да ту Срби хоће једно, Албанци друго, али је додао да су то „свакодневне море којих ће несумњиво бити још”.

Обилазећи гранични прелаз са Румунијом Вучић је рекао да се нада да на том месту 2020. године неће бити граница јер ће Србија постати чланица Европске уније.

Гранични прелаз Јаша Томић за Србију има велики економски значај, додао је и пожелео да две земље учине све како би прелаз радио не само за празнике већ читаве године.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић о изборима, Косову и Закону о раду

* Обавезна поља