aleksandar-vucic 3БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да грађани Србије струју плаћају за 30 одсто мање од најнижžе цене у земаљама региона, те да није могуће опростити дугове за реžжијске троšкове.

„У Србији су режијски троšкови најнижи у региону.. ја нисам од деда Мразова.. не знам под којим изговором да било коме било шта опростимо, не би било фер према онима који редовно измирују обавезе“, рекао је Вучић новинарима.

Одговарајући на питање да ли држава може да опрости дуговања грађана према њој, као што је то урадила Македонија, премијер је објаснио да увек бира тежи пут, пут у циљу спровођења мера и оздрављења привреде и финансија, уместо да се „удвара“ грађанима.

Он је рекао и да један Швајцарац, када би му неко рекао „ја сам добар политичар, обезбедићу вам да не плаћате воду и струју годину дана“, не би клицао и аплауддирао том политичару, него би позвао психијатра.

Он је такође рекао да је постао премијер у најтеже време, када је јавни дуг био „дотеран до краја“, када је фискални дефицит био на највишој стопи, када су постојали бројни политички проблеми и када није постојала „ствар која нам се није догодила, од Косова па надаље“.

„Задовољан сам што у тако тешким временима можете да покажете шта је то што радите, можете, желите и хоћете да направите… У неким лаким временима не видим неку велику потребу да неко добар буде на челу владе“, рекао је премијер.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић припрема поскупљење струје

* Обавезна поља