Branko-Pavlovic-225x300У коментарима на прилог о „Београду на води“ тв Н1, одвио се следећи „дијалог“:

“11:39 11.03.2015.
Ђорђе

По сваку цену треба „минирати“ тај пројект. То се види по чланцима у штампи која је ових дана пуна критика на рачун “ Београда на води“. Па се сад питам коме смета Београд леп и модеран са лепим парковима изграђеним поред реке? Ко више воли оно легло прљавштине и јадних људи који су живели у старим страћарама? Јесу ли то људи који воле свој град и своју земљу ил су то људи који нису задовољни јер се нису довољно накрали, и покрали?

Машиновођа
11:50 11.03.2015.

Вучићу ти ли си? Проблем је у томе што потпуно игноришете струку(АаС), што поклањате најскупље земљиште, што доносите лекс специјалис да би озаконили пљачку, што Београд већ има вишак и стамбеног и пословног простора, што немате уговор са инвеститором, што трошите паре од пензија и плата за магарећу ливаду због хира надобудног клинца.”

Треба подсетити јавност да је политика коју води Вучић тренутно у сукобу са: Академијом архитеката Србије поводом Београда на води, Академијом инжењера и техничара поводом продаје „Телекома“, два већинска репрезентативна синдиката просвете поводом смањења плата и деградације просветне делатности, представника оба удружења новинара, поводом цензура и аутоцензура у медијима, на сајту Друштва судија Србије можете прочитати документ који садржи 110 примедби и сугестија на Акциони план РС у области правосуђа (реч је само о најважнијим питањима), Лекарска комора преко свог директора (истина у оставци, како другачије да се покаже да се истрајава на принципијелан начин) континуирано указује на системске проблеме у здравству и структурирано нуди решења, а претходно су адвокати рекли шта мисле.

Сукоб ове и овакве власти са практично свим струкама јесте сукоб између владиних речи о стварности и чињеница на другој страни, које сведоче о тој истој стварности, а на које чињенице стручњаци упозоравају. Ништа лично. И баш зато се свака критика доживљава као лични напад, а онај стручњак који подигне глас се проглашава за државног непријатеља. Алтернатива је да се сагледају чињенице, а онда ова и оваква власт није могућа.

И да завршим са кратком причом коју сам чуо од свог друга Даче:

„Улази секретарица у Вучићев кабинет. Вучић стоји и пита: “Огледалце, огледалце, ко је најбољи премијер свих времена у Србији?“ „Александар Вучић је најбољи премијер свих времена у Србији!“. Секретарица заусти да му нешто каже, али је Вучић заустави покретом руке и настави: „Огледалце, огледалце, ко је највећи политички лидер у региону?“ „Александар Вучић је највећи политички лидер у региону!“ Секретарица, сада већ енергичније: “Али господине председниче…“, а Вучић: “Не прекидај ме! Огледалце, огледалце, ко је најмудрији човек на свету?“ “Александар Вучић је најмудрији човек на свету!“ Секретарица: „Извините, то стално покушавам да Вам кажем г.Председниче, то није огледалце, то је ТВ ПИНК!“


Извор: Фонд Стратешке Културе

Коментари

Један коментар на Вучићу, ти ли си?

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићу, ти ли си?

* Обавезна поља