Vucic.Dodik-u vladiБЕОГРАД – У Влади Србије одржан је састанак вицепремијера Александра Вучића са председником Републике Српске Милорадом Додиком и лидером Српске демократске странке Младеном Босићем. Међутим, иако је тема састанка била ситуација у Републици Српској и криза у БиХ, Вучић је након састанка причао о успесима Владе Србије у протеклом периоду као и о „тајкунском новцу који се улаже како би се срушили напредњаци са власти“.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да су уз помоћ тајкунских пара у предизборној кампањи против напредњака уједињени сви они који желе да зауставе промене у Србији.

– Све што сам говорио, како ће се уједињавати људи и против странке коју водим и против мене лично, то се дешава, од различитих аналитичара, преко медија и многих других и није ништа неочекивано, али, не секирам се много због тога – рекао је Вучић.

– Зато сам данас изашао, између осталог, пред вас да вам покажем да немам никакав страх од чињенице да је вероватније да ћемо изгубити изборе за месец дана, него да ћемо их добити – рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Он је навео да “нема никакав проблем са тим” и да само жели да Србија избегне сценарио насиља попут актуелног у Федерацији БИХ:

– Само желим да Србија избегне сценарио неоговорноси и неозбиљности…што желим и Републици Српској, која је била по нашим проценама угроженија, што желим и БИХ, чији територијани интегритет ми као држава поштујемо… а то је да се избегне насиље, да се избегну сукоби, да се избегне уништавање имовине – рекао је Вучић.

Он је одбцио спекулације о било какавбим коалиционим договорима СНС са другим странкама:

– Што се тиче коалиције, слушам сваки дан како неко неће и неко хоће са нама у коалицију – никоме нисмо такву коалицију ни понудили, ни са ким нисмо ни разговарали – рекао је Вучић и поновио да никога није ни звао у коалицију.

– Чудим како се сваки дан заклињу да са нама неће у коалицју, а, верујте, ја их нисам ни позвао у коалицију и сад сваки дан ја морам да објашњавам – извините, где нећете, нисам вас звао – нагласио је Вучић.

Он је оценио и да иза свега стоји новац тајкуна:

– Али, шта да радимо.. око свега тога се показује оно о чему сам говорио, како се сви, без обзира на међусобне разлике, уједињују да би зауставили промене и да би покушали ствари да врате на старо, уз много тајкунског новца и кроз различите медије. Имамо и новоосноване медије који се једино баве мојим приватним животом и најбруталнијим измишљотинама. Ја их молим да то наставе, јер ће ми умногоме олакашати посао – закључио је он.

„У Србији нема нестабилности и зато напредује“

Он је рекао да је Србија једна од ретких земаља у региону која није била изложена било каквој нестабилности у претходних годину и по дана и да је то кључни разлог зашто је Србија напредовала, што јој је признато и у свету.

Такође је  нагласио да насиље, паљење и рушење не води ничему добром и да се све разлике између политичких ривала решавају у фер процедури на изборима.

„Нема потребе да паљењем зграда, насиљем, пребијањем полицајаца решавамо политичке проблеме. Србија жели стабилност у региону и то је од пресудног значаја“, рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре у Влади Србије са лидерима две најјаче странке у Српској, Милорадом Додиком и Младеном Босићем.

„Србија, у складу са Дејтоном, има одређену, не безначајну улогу у његовом спровођењу, наш народ који живи западно од Дрине увек је заистересован за мишљење државе Срије, а наша жеља је да сачувамо стаблниост у регину, како политичку, тако и економску“, ркеао је Вучић.

Вучић је рекао да је саслушао виђења и погледе Додика и Младена Босића, да је разумео шта они мисле о економској и политичкој ситауци у РС и изнео ставове Србије.

„Успели смо да се сагласимо да је питање политичке, економске и социјане стабилности кључно питање за све нас и да ћемо свим својним снагама такву врсту стабилности подурпирати“, рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе изјавио је данас да у Србији не очекује догађаје сличне онима у Федерацији БиХ, да у Србији може и моћи ће да протестује кад ко хоће, али у складу са законом, и истакао да се показало да је његова одлука о томе да се иде на ванредне парламентарне изборе била – права.

„Гарантујем мир у овој земљи“, поручио је Вучић и подвукао да ће народ на изборима одлучити какву власт у Србији хоће.

Вучић је указао да је у Србији инфлацја најнижа у последњих 12 година, да је курс динара најстабилнији у последњих 15 и да је то она врста стабилности која је Србији потребна, мада, додао је, стоји чињеница да се живи веома тешко.

Он је навео да ће у Србији бити избори за месец дана и да ће народ рећи шта о коме мисли и коме ће дати поверење, и поручио да ће државни органи радити свој посао и сачувати мир, а грађани слободном вољом показати какву власт желе.

Према његовим речима, на социјални бунт позивају они који поседују толико да се он лично, кад је реч о имовинском стању, „са њима не може мерити ни у односу са један на према сто“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић више о себи него о Босни

* Обавезна поља