vucic-pressns2Јесмо ли се то на велика врата, кроз Тријумфалну капију, вратили у време – вербалног деликта?!

Чему привођење Јелене Мићић на информативни разговор због: „ширења панике“, и то ни мање ни више него због неколико написа на Фејсбук профилу?!

Цензуру је још Тадић упрегао у чезе, Вучић у тркачку двоколицу, али се за ’48. досад није потезало!

Јел’ то дошло време да превентивно, самокритички и покајнички  подигнемо голе отоке у себи, да кроз свакодневицу пролазимо као кроз „топле зечеве“, да се „самоухапсимо“ не чекајући њих да то учине, да не арче сопствене ресурсе?..

Пазите, ако је жена, шминкерка по професији, ухапшена због својих коментара на Фејсбуку, која је то порука осталима, нама, који се овим послом бавимо мало озбиљније, темељније и далеко критичније?!

Ко је, рецимо, Жеља Митровића произвео у политичког комесара, који своју нуклеарно моћну медијску машинерију користи за разрачунавање са новинарима (у овом случају велики Дража Петровић) за које му се учини, или му јаве да треба да му се учини, како су „непоћудни“, ван сваке контроле, и што је најгоре-духовити у ове дане кад сви, ваљда, треба што више да личимо на вођу и армију клонова, што подсећају на оне бофл кинеске луткице које нешто мрмљају и машу ручицама у поздрав, док батерије не исцуре?..

Ево, кажу да онолики светски медији јавјају о месији с брдовитог Балкана, да толике државе жале што немају по једног таквог, да нас од Северининог порнића ништа није ујединило у регионалном дивљењу и обожавању једне личности и његовог уратка…

Мајсторе, све да библијска пророчанства заиста говоре о теби, све да је твоје име на трећој, изгубљеној, табли са божијим заповестима, све да је мајор Гавриловић беседио на бедемима Саве замишљајући једног таквог у будућности, све и да Србију дигнеш из пепела за седам дана- џаба ти ако си „кожне мантиле“ повадио из плакара, отресао од паучине и вратио у моду!

Ако слобода говора није прво и загарантовано право- исти си онај Александар Вучић који је за написано слово и изговорену реч командовао инквизицијом ’98. и ’99. године!

Ако су заиста дошли дани да нас добронамерне колеге позивају у шетње (где се ваљда не чује шта се прича) не би ли упозорили да „мало спустимо лопту“- преварио си, пре свега, све оне који су гласали за тебе, остале да и не помињем!

Умири теријере, пошто умириш себе, јер ако теби, премазаном свим бојама, опасност представљају шминкерке (не потцењујем занимање, далеко било) чему да се надају остали?!

Хоћемо ли на фризере који не шишају на „Алек физуру“, оболел од артритиса јер не могу да споје прсте као ти, сатиричаре јер теби ништа није смешно, па на послетку, кад се дивизије КНОЈ-а уходају све редом, превентивно?!

Веруј, ако још можеш, да ти критичари желе више добра од ових који те данас носе на рукама.

Први ће наћи реч подршке и помиловања кад „алекманија“ почне да гасне, други ће те и тада носити на рукама, али до прве каљуге, па сложно, на оооорук- као и толке пре тебе…

П. С. Кад смо код ширења панике- оне ноћи када си као маршал пред Прозором командовао да „Шабац не сме пасти“ одазвали смо се сви к’о један, верујући управо паници у твом вапају, али ти на њу, ваљда, као генерални заступник једини имаш право, зар не?..


Извор: Два у један

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и заборављена 48-ма

* Обавезна поља