vucic-happyБЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић захвалио је данас председнику и Влади Руске Федерације зато што су ватрогасној служби у Србији поклонили возила вредна 9,2 милиона динара.

На церемонији испред Палате Србије где су представницима Владе Србије предата возила, Вучић је казао да је то за Србију „највећа донација до сада” у области сектора за ванредне ситуације и ватрогасне службе.

Према његовим речима, сада је просечна старост ватрогасних возила у Србији 28 година, а возила која поклања Русија су „најбоља возила, последња реч технике” и „нешто чиме ће наши ватрогасци да се поносе”.

„Причао сам с нашим ватрогасцима и рекли су ми да о тако нечем нису могли ни да сањају”, рекао је српски премијер.

Вучић је додао да возила неће остати само у Београду, већ ће бити распоређена по целој Србији.

„Поклон је вредан 9,2 милиона долара, то је огромна вредност за нашу земљу. Ми смо веома захвални нашим руским пријатељима… Ми то умемо да поштујемо и ценимо”, рекао је Вучић и додао да на возилима пише: „Српском народу од Русије”.

Премијер је додао да је Русија поклоном показала да уме да води рачуна о српском народу и у не тако лаким околностима за Руску Федерацију.

„Уверен сам да српски народ уме и да ће увек умети да цени ту подршку”, рекао је Вучић на церемонији на којој су учествовали и руски амбасадор Александар Чепурин и представници Руско-српског хуманитарног центра у Нишу који је уручио донацију.

Србији је данас предато 10 ватрогасних и још четири посебна возила.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је да Србија и Русија имају добре и пријатељске односе и да увек помажу једни другима.

Он је казао да Русија активно помаже Србији и да је спремна да у било каквим ванредним околностима усмери хеликоптере за помоћ.

Чепурин је рекао да се нада да ће возила дуго да трају, али пожелео да буде што мање ванредних околности у којима би се користила.

vucic-vatrogasci-foto

Вучић: Платформа озбиљан текст,видећемо може ли се спровести

БЕОГРАД  – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је платформа председника Србије Томислава Николића о Косову и Метохији озибљан текст о којем ће се разговарати у државном врху и да ће у јавност изаћи кад се буде сагледало колико је реалистична.

„Реч је о обимом и озбиљном тексту. Кад будемо сагледали колико је реалистичан и може да се спроведе у дело, изаћи ћемо у јавност. Разговараћемо о томе у државном врху. Потребно је да се сви упознају са текстом – истакнути интелектуалци, јавни радници, правници…„, рекао је Вучић новинарима у Палати Србија.

На питање новинара да ли мисли да ће Србија због платформе имати евентуалних проблема са земљама Европске уније, Вучић је рекао да разуме председника Николића и да Николић одлично разуме у каквој се, не лакој, ситуацији налази Србија.

„С једне стране суочава се са тим да европска и економска будућност зависе од тога што ћете да чините неке уступке које не бисте у одређеним моментима чинили, и онда увек дођете у ситуацију да то морате да вагате и одмеравате и у томе је суштина озбиљног бављења политком и зато сам уверен да ћемо наћи најбољи начин и одговор”, рекао је Вучић, истакавши да ништа није свето писмо осим бољег живота за грађане Србије.

„Ми смо о томе спремни да разговарамо, као и о сваком другом акту”, рекао је Вучић.

Он је додао да зна да је председник спреман да чује примедбе и да види шта је оно што бисмо изменили.

„Уверен сам да ЕУ не жели и неће пристати на укидање дијалога, иако то не пише у тексту, или да своју позицију сузимо дотле да не можемо на озбиљан начин да наставимо разговоре са косовским Албабнцима”, реао је Вучић.

Он је додао да у складу са тим и свим глобалним кретањима, морамо да сагледамо своју позицију.

„Реч је о озбиљној ствари коју ћемо на тај начин да посматрамо и да се тако обратимо нашим грађанима”, рекао је Вучић.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић захвалио Русији на донацији

* Обавезна поља