svetski-ekonomski-forumДАВОС – Тема светског економског форума у Давосу била је економска ситуација у Европи која полако изалзи из кризе. Форум је завршен умереним оптимизмом када је реч о светској економији.

Светски економски форум у Давосу завршен је умереним оптимизмом о светској економији, која се суочава с бројним изазовима, саопштено је у том швајцарском зимском центру.

„Оживљавање економије лежи у процесу консолидације“, изјавила је генерална директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристрин Лагард.

„Можемо да будемо опрезни оптимисти о будућности светске економије. Претпостављамо да ће наредне године у САД економски раст бити већи за три одсто. Европа се тек покреће, а и Јапан је забележио значајан напредак. Индија и Кина ће такође имати раст привреде“, рекао је директор централне банке у Јапану Харихико Курода.

Главна тема форума у швајцарском градићу Давос, где се окупило око 2.500 учесника из целог света, била је економска ситуација у Европи која полако излази из кризе.

„Зона евра више није предмет забринутости светске економије“, рекао је немачки министар финансија Волфганг Шојбле и оценио да су најуспешније земље унутар Европске уније оне које су имали програм помоћи и испуниле своје задатке, као што су Грчка, Португал и Ирска.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Завршен Светски економски форум у Давосу

* Обавезна поља