Zorana-Mihajlovic-010_620x0БЕОГРАД – Потпредседница Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић оценила је данас да је Србија модерна држава са тачно утврђеним системом борбе против криминала и корупције и оценила да СПС треба да се одреди да ли је за истинску борбу против корупције и криминала или не.

Она је, коментаришући наводе члана Председништва СПС-а Новице Тончева да Србија није Северна Кореја па да нико ништа не сме да каже и да је Бранко Ружић само рекао своје мишљење о хапшењу Драгана Ђурића, рекла да јој нису јасни коментари такве врсте, нарочито што често долазе из редова Социјалистичке партије Србије.

Они треба да се одреде јесу ли за истинску борбу против криминала и корупције или нису. Мислим да је оним што је рекао премијер требало да буде стављена тачка на то. Премијер је јасно рекао да је приоритет рада ове владе борба против криминала и корупције. И први потпредседник Владе се залаже да се успостави тај систем – рекла је Михајловић.

Она је поручила и да сви заједно треба да се боре против криминала и корупције, јер без тога нема развоја, инвестиција и нових радних места. Како је објаснила, „то да ли је неко крив или није крив, да ли је праведно или неправедно ухапшен, није питање Александра Вучића, него система који се успоставља“.

– Овде се коначно успоставља систем за борбу против криминала и корупције. Верујем да многима тај систем не одговара, али са тим се неће стати. Да, човек који је кренуо да успоставља тај систем је Александар Вучић. Али се успоставља систем – додала је она.

Михајловић је оценила и да је Србија модерна држава која тек треба да буде још модернија, са тачно утврђеним системом борбе против криминала и корупције.

– То је још једном питање одговорности људи коју данас у јавности представљају чланове владе, а говоре о томе да ли је неко крив или није крив. Сваки орган у држави мора да ради свој посао – рекла је она.

Социјалистичка партија подржава борбу против корупције и криминала

sps-logoБЕОГРАД– Социјалистичка партија Србије апсолутно подржава борбу државних органа против криминала и корупције и ставове које заступају премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић, а личне изјаве и ставови било ког члана странке то не доводе у питање, саопштено је данас из те странке.

„Личне изјаве и ставови било ког члана СПС не могу и не доводе у питање опредељење странке у борби против криминала и корупције и залагање да се сви случајеви нерешених убистава, спорне приватизације и неоправданог богаћења реше и да се кривци адекватно казне”, наводи се у саопштењу.

СПС је поносна што је чланица Владе Србије у периоду када су државни органи толико много урадили, а и даље раде на разоткривању и процесуирању великих криминалних и корупционашких случајева, истиче странка.

„Бескомпромисна борба против криминала и корупције је била и биће приоритет и Социјалистичке партије Србије и Владе Србије, што је препознала и Европска унија”, саопштено је из те партије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана и СПС се препуцавају око корупције

* Обавезна поља