jelena-ponomarjova 1Из преписке бившег адвоката Јулије Тимошенко, Сергеја Власенка, са немачким лекаром, сазнало се да Украјина испоручује органе узете од рањених побуњеника у Немачку.

„Прочитала сам ове преписке“, каже доктор политичких наука, Елена Пономарјева, аутор књиге о пропасти СФРЈ „Како НATO ствара државе-разбојнике„.

„Одмах наглашавам, информације треба детаљно истражити, без тога оптужбе су неосноване. Али , као специјалиста за изучавања балканских ратова, сама могућност да постоји црна трансплатација у Украјини не изазива чуђење. Знате, у току било ког војног сукоба најпрофитабилнији „послови“ су: проституција, дрога и трговина органима. Они не само да доносе огромне профите организаторима, већ и озбиљно утичу на политичке, друштвене, економске и психолошке климе у одређеном региону“, каже Елена.

„Што се тиче украјинске кризе, тамо је у почетку било све што је „на црно“. Зашто би иначе већ у првим данима сукоба јединице самоодбране Мајдан заузеле мртвачницу и крематоријум на улици Оранжерејној? Зашто су смртни случајеви сахрањени без обдукције, без утврђивања стварног узрока смрти? Значи, постоји нешто што нове власти Украјине желе да сакрију“.

На питање новинара да ли је могуће радити такове злочине са органима, Елена каже: „Могуће је. Потребна је само соба са рад, сто, анестезија, алат и обичан хирург. Са транспортом такође нема посебне сложености – треба само посебни контејнери и камион. А купци чекају. То је разлог зашто профитирају велике форме трговином људским органима у време оружаних сукоба.

Највише застрашујуће и бројне чињенице сличног „бизниса“ су се догодиле на територији Космета и Албаније. Лидери косовских бораца по свирепости и цинизму превазишли су све . Још 1999. бубреге су узимали од „непознатих давалаца“ (као најчешће се пише у званичним документима Међународног суда за бившу Југославију) у болничком центру Тиране (Албанија), који се иронично зове „Мајка Тереза“, и универзитетској болници у Скопљу (Македонија). Коришћени су и део болнице „Бајрама-Цури“ и велнес центар у фабрици „Кока-Коле“ у Тирани, неуропсихијатријска болница затвора бр. 320 у Бурели, као и приватне куће, опремљене у болницу у околини града Тропоја, тзв. „жута кућа“, клиника „Медикус“ у Приштини итд. Чак и у руднику Дева на граници Косова и Албаније преуређен је затвор и оперативни центар. Све ове чињенице су документоване“.

„Сав цинизам и суровост је у томе што органи требају од младих и здравих људи. Они који су теже повређени губе много крви. Њихови „делови“ не представљају посебан интерес. Дакле, као што је показо косовски сукоб, узимање органа, заробљеништво бораца, крађа цивила, претежно Срба, све је послужило томе – као стока у покољ.  На пример, према сведочењу канцеларије српског тужилаштва, подземни донатор центар у Бурели функционисао је од 1999 до 2003. Жртве су доведођене из логора и затвора. У Бурели је убијено ( медицински) више од 500 људи. Међу њима, барем 50 Руса! Наши добровољци који су дошли да бране браћу православну, Албанци су им масакрирали тијела са посебним задовољством“, завршава разговор Елена.


Извор: ИН4С портал

Коментари

Један коментар на Пономарјова о трговини органима

Оставите коментар

Оставите коментар на Пономарјова о трговини органима

* Обавезна поља